Και το Σωματείο Μετάλλου κατά του νόμου Κεραμέως

Και το Σωματείο Μετάλλου κατά του νόμου Κεραμέως

Στην κινητοποίηση ενάντια στο νόμο Κεραμέως για την ανώτατη εκπαίδευση καλεί με ανακοίνωσή του το Σωματείο Μετάλλου Νομού Ιωαννίνων 

Η κυβέρνηση και αυτή την φορά εν μέσω πανδημίας ψηφίζει στην Βουλή νέο νομοσχέδιο τερατούργημα, αντί να ανοίξει τα Πανεπιστήμια, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και συνεχίζει: «Συστήνει “Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος” (ΟΠΠΙ) με εκπαίδευση στα πρότυπα της ΕΛΑΣ η οποία θα συνεργάζεται με τον εκάστοτε πρύτανη – αντιπρύτανη, θα έχει αστυνομικά καθήκοντα και όλα αυτά με το ψευδεπίγραφο επιχείρημα της προστασίας της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Το σώμα αυτό δεν θα οπλοφορεί αλλά θα έχει κλομπ και ειδικά σπρέι… Καθιερώνει πειθαρχικά συμβούλια φοιτητών δηλαδή όργανα που δεν θα περιορίζονται μόνο στα περί της παραβίασης του αδιάβλητου των εξετάσεων, της λογοκλοπής κ.λ.π…. Με τον τρόπο αυτό κατασκευάζει ιδιότυπα δικαστήρια για τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος… Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι η είσοδος της αστυνομίας στις σχολές αποσκοπεί στην ποινικοποίηση και στην καταστολή των φοιτητικών αγώνων. Η άλλη όψη του νομοσχεδίου είναι οι ταξικοί φραγμοί και τα πτυχία πολλών ταχυτήτων που εγκαινιάζει αυτό. Αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής με αποτέλεσμα την μείωση των εισακτέων, εισάγει όριο φοίτησης στα πανεπιστήμια. Με τον τρόπο αυτό βάζει μαχαίρι στον λαιμό χιλιάδων φοιτητών αφού το συγκεκριμένο όριο που όποιος το ξεπεράσει θα διαγράφεται από την σχολή απαξιώνοντας έτσι την οικονομική επιβάρυνση των προηγούμενων ετών».

Συνολικά το αντιδραστικό αυτό κατασκεύασμα διαμορφώνει ένα ακραίο καθεστώς αυταρχισμού στην φοίτηση καλλιεργώντας τον φόβο και την ανασφάλεια, καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons