Καλεί σε εκπαιδευτικό μέτωπο κατά του σχεδίου νόμου για την Αστυνομία στα ΑΕΙ

Καλεί σε εκπαιδευτικό μέτωπο κατά του σχεδίου νόμου για την Αστυνομία στα ΑΕΙ

Αστυνομοκρατία, επιτήρηση, διαγραφές φοιτητών και περικοπή του αριθμού των εισακτέων προβλέπει σύμφωνα με τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια. Η κ. Τζούφη σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ΝΔ που «ξεδιπλώνει το νέο-συντηρητικό, νέο-θατσερικό της όραμα για την εκπαίδευση, τη δημοκρατία και την κοινωνία».

Σχολιάζοντας τα σημερινά γεγονότα στην Αθήνα, η κ. Τζούφη τονίζει πως… η «διαβούλευση» ξεκίνησε με χημικά, αύρες και βία απέναντι στους φοιτητές που διαδηλώνουν – «πρόβα-τζενεράλε» για τις προσεχείς εντάσεις εντός των ιδρυμάτων. «Προηγήθηκε η κατάργηση του ασύλου, «δήθεν» η κορωνίδα των προβλημάτων για τα ΑΕΙ. Ακολούθησε η κατάργηση των νέων τμημάτων και των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης, ενώ μειώθηκαν οι δημόσιες δαπάνες και θεσπίστηκαν ασφυκτικά και αγοραία κριτήρια χρηματοδότησης. Παράλληλα, τα πανεπιστήμια υποφέρουν από τις ελλείψεις σε ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, με τα περιφερειακά ιδρύματα να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταπεξέλθουν υπό συνθήκες τηλεκπαίδευσης και πανδημίας» τονίζει η βουλευτής.

«Είναι σαφές πως η ΝΔ αποστρέφεται το δημοκρατικό, δημόσιο και ανοιχτό χαρακτήρα του ελληνικού πανεπιστημίου. Εχθρεύεται τη νέα γενιά και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Να μην τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Πανεπιστήμιο σε χώρο αποστειρωμένο, δέσμιο και ανελεύθερο. Με ένα πλατύ εκπαιδευτικό-κοινωνικό μέτωπο να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα και τις δημοκρατικές παραδόσεις του, να παλέψουμε για την ουσιαστική αναβάθμισή του, καθώς και για την ανατροπή της αντιδημοκρατικής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons