Καμίνης από Γιάννενα: Πρώτα εθνικές εκλογές και μετά βλέπουμε…

Καμίνης από Γιάννενα: Πρώτα εθνικές εκλογές και μετά βλέπουμε…

Χωρίς διάθεση για πολλές κουβέντες όσον αφορά τα αυτοδιοικητικά πράγματα του «Κινήματος Αλλαγής» εμφανίστηκε από τα Γιάννενα το μεσημέρι της Τετάρτης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και υπεύθυνος της επιτροπής των αυτοδιοικητικών εκλογών Γιώργος Καμίνης.

Το ΚΙΝΑΛ όπως και η ΝΔ, βλέπει ως προτεραιότητα την προετοιμασία του κόμματος για τις εθνικές εκλογές, εκτιμώντας πως είναι το πιθανότερο αυτές να προηγηθούν των αυτοδιοικητικών εκλογών και την εκτίμηση αυτή έκανε αρκετές φορές στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Αθηναίων, έχοντας στο πλευρό του το γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων Άλκη Λάνταβο και τον αναπληρωτή του Μάριο Βαβάτσικο.

Η παρουσία του κ. Καμίνη στην απογευματινή νομαρχιακή συνέλευση του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων έχει ως στόχο την προετοιμασία του κόμματος – «δουλειά μεταξύ μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το κόμμα είναι έτοιμο αν και θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο έτοιμο όπως παραδέχτηκε, ανά πάσα στιγμή για εκλογές. Η εσωτερική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ κορυφώνεται στις 24 Ιουνίου με την ανάδειξη των τοπικών δημοτικών οργανώσεων του Κινήματος που θα γίνει με εκλογές…

«Δύο πηγές νομιμοποίησης» έχει το ΚΙΝΑΛ σημείωσε ο κ. Καμίνης, απαντώντας σε ερώτημα για τα προβλήματα σύνθεσης και απόλυτης ομοιογένειας του κόμματος: τις εκλογές του Νοεμβρίου για την ανάδειξη του προέδρου και τη συμμετοχή των διαφόρων κομμάτων και τάσεων, η οποία στηρίζεται σε μια άτυπη προγραμματική συμφωνία.

Τέλος, όσον αφορά το ονοματολογικό των Σκοπίων από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ έγινε σαφές πως το κόμμα μπορεί και να στηρίξει στη βουλή τη συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση, αν υπακούει σε κάποιες συγκεκριμένες γραμμές (συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, erga omnes χρήση του ονόματος κτλ.).

 

Για τα αυτοδιοικητικά

Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Καμίνης εμφανίστηκε ως υποστηρικτής των στηρίξεων σε πρόσωπα αλλά όχι των χρισμάτων. «Οι εποχές αυτές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί» είπε και πρόσθεσε πως «όταν έλθει η ώρα θα ρωτήσουμε τις τοπικές κοινωνίες».

Πώς όμως αυτό συμφωνεί με γεγονότα του τελευταίου διαστήματος στην Ήπειρο ή με την προαναγγελία της Γεννηματά την περασμένη Κυριακή πως θα στηριχθούν όλοι οι εν ενεργεία; Για τους Δημάρχους και Περιφερειάρχες που στηρίχθηκαν από το κόμμα και θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, δεν τίθεται θέμα στήριξης, επανέλαβε κι ο κ. Καμίνης.

Όσον δε αφορά την ένταση των ημερών σχετικά με την απόπειρα σύμπραξης των δύο περιφερειακών παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών», την οποία κίνηση αποκήρυξαν οι οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο, ο κ. Καμίνης παραδέχτηκε πως δεν είναι πλήρως ενημερωμένος… Και το απέφυγε…

Δεν είπε επίσης πως το κόμμα θα αφουγκραστεί την κοινωνία ώστε να στηρίξει υποψήφιους: δεν προσδιόρισε κάποια συγκεκριμένη διαδικασία.

Show Buttons
Hide Buttons