Καμμένος με συναίνεση από τα Γιάννενα

Καμμένος με συναίνεση από τα Γιάννενα

Την αναβολή της κατάθεσης της πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία κατά του Παύλου Πολάκη ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί την ώρα που για πρώτη φορά μετά το ’74 έχουμε δηλώσεις σήμερα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, από τη ρωσική πλευρά, από το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ευρώπη, οι οποίες συντάσσονται με τις εθνικές θέσεις, εμείς εδώ να στήνουμε «κοκορομαχίες» στη Βουλή».

Μιλώντας από τα Γιάννενα, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως «η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται και στο Αιγαίο. Μιλάμε πλέον για καθημερινές παραβιάσεις επανδρωμένων αεροσκαφών».

Όπως είπε «δεν μπορεί εμείς εδώ να στήνουμε «κοκορομαχίες» στη Βουλή. Δεν είναι μία πολιτική κίνηση, ούτε πάμε να εισπράξουμε τίποτε. Αυτό που κάνω, το κάνω ως Έλληνας πολίτης, ως πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εκφράζω την αγωνία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θέλουν ούτε χρήματα, ούτε τίποτε άλλο πέραν της αγάπης και της στήριξης του ελληνικού λαού».

«Αν, λοιπόν, εμείς δεν έχουμε τη σοβαρότητα να αφήσουμε τις αντιπαραθέσεις μας και να τις αναβάλουμε – εγώ δε λέω στη Νέα Δημοκρατία ότι δεν πρέπει να γίνει η συζήτηση – και να μπούμε σε ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μια ενημέρωση από τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να ενώσουμε επιτέλους τη φωνή μας με όλους τους συμμάχους μας, νομίζω ότι θα έχουμε χάσει μια χρυσή ευκαιρία», επεσήμανε.

Τέλος, ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Γι’ αυτό έκανα την πρόταση αυτή και επιμένω στην πρόταση αυτή και εδώ από τα Ιωάννινα, από την εύανδρο Ήπειρο, ζητώ και από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο χέρι του οποίου είναι να καταθέσει σήμερα την πρόταση μομφής, αλλά και από τον Πρωθυπουργό, στο χέρι του οποίου είναι να καταθέσει τη μετατροπή της πρότασης μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης, να αναβάλουν αυτή τη συζήτηση. Έχουμε αρκετό χρόνο να αντιπαρατεθούμε μεταξύ μας. Αυτή τη στιγμή, η πατρίδα χρειάζεται ενότητα και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων θέλουν τον ελληνικό λαό σύσσωμο μαζί τους».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άκουσε τον Πάνο Καμμένο που νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο Grand Serai πραγματοποίησε συνάντηση στελεχών και παρουσίασε μέρος των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματός του. 

Show Buttons
Hide Buttons