Καταγγελία για σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου σε εταιρεία εμφιάλωσης νερού

Καταγγελία για σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου σε εταιρεία εμφιάλωσης νερού

To Σωματείο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ιωαννίνων καταγγέλλει εργατικό ατύχημα στην βιομηχανία εμφιαλώσεως νερού «ΖΑΓΟΡΙ» την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Το ατύχημα σύμφωνα με την καταγγελία, αναδεικνύει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στους χώρους δουλειάς.

Ο οδηγός φορτηγού – πατέρας δυο ανήλικων παιδιών με άνεργη σύζυγο- χτυπήθηκε στο πόδι από κλαρκ κατά την μεταφορά των εμπορευμάτων στο φορτηγό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η αποκατάσταση της υγείας του θα πάρει τουλάχιστον 3 μήνες.

Το συνδικάτο καταγγέλλει την εντατικοποίηση της δουλειάς, η οποία ιδίως την καλοκαιρινή περίοδο στις βιομηχανίες εμφιαλώσεως νερού αυξάνεται κατακόρυφα. Χωρίς ρεπό, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Το συνδικάτο μάλιστα καταγγέλλει πως ο σοβαρός τραυματισμός του εργαζόμενου στο χώρο δουλειάς επιχειρήθηκε να συγκαλυφθεί, να περάσει στα ψιλά για να μην ζημιωθεί το «brand name» στην αγορά και τα επιχειρηματικά κέρδη. 

«Οι άθλιες αυτές εργοδοτικές πρακτικές αποδεικνύουν ότι τα εργατικά ατυχήματα δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε συμβαίνουν με ευθύνη των εργαζομένων, ούτε συμβαίνουν γενικά και αόριστα πάνω στο φόρτο της δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί στα εργοστάσια, συνολικά στους χώρους δουλειάς» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Show Buttons
Hide Buttons