Καταγγελία για τον Τεχνικό Ασφαλείας

Καταγγελία για τον Τεχνικό Ασφαλείας

Για αυταρχισμό καταγγέλλει τη δημοτική αρχή των Ιωαννίνων ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ του Νομού, εξαιτίας της ξαφνικής αλλαγής της Τεχνικού Ασφαλείας, χωρίς καμία συζήτηση με τους εργαζόμενους και το Σύλλογο.

Αντικαταστάθηκε από προσφάτως μετατασσόμενο υπάλληλο, από την Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, ο οποίος το πολύ σε ένα χρόνο, όπως λέει ο ίδιος, θα συνταξιοδοτηθεί!

«Ας σημειωθεί, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο ότι ο Τεχνικός Ασφαλείας, αντικαθίσταται όταν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και ανεπάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων του. Γιατί διαφορετικά οι εργοδότες (δήμαρχοι) θα τους αλλάζουν κάθε φορά που δεν ανταποκρίνονται στις «εντολές τους» σημειώνει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Ως σύλλογος κατά το παρελθόν είχαμε διαφορετικές εκτιμήσεις/προσεγγίσεις – και δεν τις κρατήσαμε κρυφές – ως προς την παρέμβαση του Τεχνικού Ασφαλείας. Όμως οι παρεμβάσεις γίνονται για να βελτιωθούμε όλοι και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα περιμέναμε να κινηθεί η δημοτική αρχή. Μιλάμε για την παράλληλη εργασία του Τεχνικού Ασφαλείας κι όχι για τα καθήκοντα της υπαλλήλου στην υπηρεσία της».

«Αν ο δήμος ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα που αναφέρονται στην Έκθεση του ΕΛΙΝΥΑΕ (Μελέτη Επαγγελματικού Κινδύνου), για τους χώρους εργασίας του Δήμου Ιωαννιτών και την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων του, πρέπει να απαντήσει τι ενέργειες έκανε για να τα λύσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons