Καταδικασμένη να αποτύχει…

Καταδικασμένη να αποτύχει…

Πολύ κακό για το τίποτα, φαίνεται πως έγινε με την πολυαναμενόμενη κοινή εκδήλωση των παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και «Συμμαχία Ηπειρωτών» το απόγευμα της Δευτέρας – αναλυτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Τσαντίκου εδώ, από το www.typos-i.gr.

Ακούγοντας τους δύο κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης της Δευτέρας, τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου – εδώ – και τον Σπύρο Δανέλλη, βουλευτή του «Ποταμιού», σε δύο συνεντεύξεις για τη ΒΗΜΑ Τηλεόραση την Παρασκευή και τη Δευτέρα, σχημάτισα την άποψη ότι μιλάμε για κάτι ακατόρθωτο…

Βλέποντας και τον κόσμο που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση, πείστηκα ακόμα περισσότερο, ότι στο τέλος, η αποτυχία αυτής της απόπειρας συμπόρευσης δύο περιφερειακών παρατάξεων και σύμπηξης μιας συμμαχίας δυνάμεων από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στην Ήπειρο, απλά θα δώσει την ευκαιρία μιας τιμητικής αποστρατείας από τα αυτοδιοικητικά κοινά, στο Γιώργο Ζάψα, ο οποίος έχει δηλώσει ότι αν δεν πετύχει ο στόχος της συνένωσης των δύο παρατάξεων, θα πάει σπίτι του… Η «Συμμαχία Ηπειρωτών» εκφράζει σήμερα – αν εκφράζει – τέσσερις Περιφερειακούς Συμβούλους και τίποτα παραπάνω. Το «Κίνημα Αλλαγής» δεν εκπροσωπήθηκε ούτε καν συμβολικά στην εκδήλωση, αφού ξεπεράστηκαν δεύτερες σκέψεις να πάει οργανωμένα αντιπροσωπεία που θα καταγγείλει το ΣΥΡΙΖΑ… Ο Πέτρος Μπούγιας, υπεύθυνος τύπου του ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων παρέστη ως περιφερειακός συντονιστής του «Ποταμιού», κόμμα με το οποίο είναι εκλεγμένος ο Δανέλλης.

Ο Πουλάκης εκφράζει το σκληροπυρηνικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ του 3% και την ώρα που μιλάει για συναινέσεις μέσω της απλής αναλογικής, την ίδια ώρα τα βάζει με τις κοντά 300 δημοτικές αρχές που έχουν στελέχη, με αναφορά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά παράλληλα, βλέπει και υποστηρικτές του σχεδίου νόμου του στις ελάσσονες μειοψηφίες των «Καλλικρατικών» ΟΤΑ.

Ο νόμος – επιδέχεται βελτιώσεις – δηλαδή η κεντρική φιλοσοφία του, δηλαδή η απλή αναλογική, δεν αλλάζει, ξεκαθάρισε ο Πουλάκης.

Την ίδια ώρα, ο Δανέλλης που προαλείφεται για υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου, όπως και ο Ζάψας από την Ήπειρο, ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να μεταπείσουν τους Συριζαίους να αλλάξουν τον «Κλεισθένη 1», τόσο ώστε να κρύβει καλά την μικροπολιτική του σκοπιμότητα και να γίνει κατά το δυνατόν λειτουργικός. Η κυβέρνηση όμως δεν πείθεται, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόβλημα με τα μπάχαλα…

Συμπέρασμα: η όποια συναίνεση των δύο παρατάξεων θα μείνει μόνο στην καταψήφιση του ψηφίσματος της ΕΝΠΕ, κατά της απλής αναλογικής και ενδεχομένως σε άλλα θέματα που θα έλθουν εν καιρώ – προετοιμάζεται μια κοινή παρέμβαση για το «όργιο» των «απευθείας αναθέσεων». Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο προοδευτικός χώρος περί το ΚΙΝΑΛ ή ο ανέστιος πολιτικά κόσμος του κέντρου, μιλούν για δυο απλές αναλογικές που μοιάζουν αλλά που δεν είναι ίδιες… Οι πολιτικές κοσμοθεωρίες των δύο προαναφερθέντων χώρων δεν είναι ίδιες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αποδρομή και έχει αποκτήσει την τοξικότητα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ το 2014. Και να παρακαλάει που λέει ο λόγος, να δώσει το χρίσμα του σε αυτοδιοικητικές παρατάξεις στις επερχόμενες εκλογές, αυτές δεν θα το παίρνουν…

 

Show Buttons
Hide Buttons