«Καυγάς» για την ανεργία στην Ήπειρο: Στα καφενεία ξέρουν…

«Καυγάς» για την ανεργία στην Ήπειρο: Στα καφενεία ξέρουν…

Είναι σαφές πως όσο και αν δεν επιθυμούν την παρουσία του Σπύρου Ριζόπουλου στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, η απερχόμενη και επανεκλεγείσα παράταξη της Περιφερειακής Αρχής καθώς και ο επικεφαλής της… και όσο και αν αποφεύγουν ωστόσο να αναφέρονται στο όνομά του, όταν του απαντούν, για διάφορα θέματα, έχουμε μπει σε μια τροχιά πολιτικής σύγκρουσης που θα χαρακτηρίσει το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου.

Παρ’ ότι διανύουμε το μήνα που θεωρητικά δεν παράγει ειδήσεις, παρ’ ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας των πανηγυριών και των… «μπάνιων του λαού», η Περιφερειακή Αρχή δεν αφήνει αναπάντητη την τελευταία ανακοίνωση των «Οριζόντων της Ηπείρου» για την ανεργία στην Ήπειρο.

Η αφορμή δόθηκε από τα στοιχεία του Μαΐου του 2019 που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία στη χώρα μας – η ΕΛΣΤΑΤ μετράει ως διοικητική μονάδα τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και εν προκειμένω την ΑΔ Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. 

Η Περιφέρεια τονίζει πως η σύγχυση για τη μετρήσιμη κάθε φορά διοικητική μονάδα, παραμορφώνει την πραγματική εικόνα και προς τούτου, επισυνάπτει τους πίνακες της ΕΛΣΤΑΤ από το πρώτο τρίμηνο του 2019, όταν για πρώτη φορά, η νυν Περιφερειακή Αρχή απάντησε στις αιτιάσεις για την ανεργία στην Περιοχή, επειδή οι μετρήσεις εκείνες ήταν πράγματι καλύτερες, σε σχέση με το παρελθόν, για την Ήπειρο. «Η Ήπειρος, ήταν και είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τη Δυτική Μακεδονία (η οποία προεκλογικά είχε αναχθεί σε… υπόδειγμα από υποψήφιο) και η εικόνα που δίνονταν και δίνεται ως ενιαία Αποκεντρωμένη Διοίκηση παραμορφώνουν τα στοιχεία της Περιφέρειάς μας» τονίζεται με έμμεση αναφορά στο Σπ. Ριζόπουλο, ως προς την προεκλογική πρότασή του να μιμηθεί η Ήπειρος τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας που σχεδίασε η γειτονική μας Περιφέρεια.

«Η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δημόσιες αναφορές του για τα ποσοστά ανεργίας τριμήνου που εκδίδει η ΕΛΣΤΑΤ, διαχώριζε – ως είναι ευνόητο – την Ήπειρο από τη Δυτική Μακεδονία, οι οποίες αποτελούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση» σημειώνει η σημερινή απάντηση της Περιφερειακής Αρχής και συνεχίζει: «Ο Περιφερειάρχης αυταπόδεικτα μιλάει βάσει των πραγματικών στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και είναι απαράδεκτο κάποιοι να προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών, παρουσιάζοντας τα στοιχεία της έρευνας για το μήνα Μάιο, που αφορούν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, ως δήθεν μόνο της Ηπείρου«.

Τόσο τα στοιχεία για την ανεργία της ΕΛΣΤΑΤ του δ΄ τριμήνου του 2018, όσο και του α΄ τριμήνου του 2019, δείχνουν την Ήπειρο να βρίσκεται σε απόσταση από τη Δυτική Μακεδονία. Το δ΄ τρίμηνο του 2018 η διαφορά τους ήταν 8 μονάδες, ενώ στο α΄ τρίμηνο του 2019 ήταν 10 και πλέον μονάδες, με την Ήπειρο να κατέχει το 3η χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας (16,6%) σε επίπεδο χώρας.

«Αυτή είναι η αλήθεια που μπορεί να μη τη γνωρίζουν στο… Κολωνάκι, τη γνωρίζουν όμως και στο τελευταίο καφενείο της Ηπείρου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons