Καχριμάνης για SPIDER: Λίγο mea culpa, λίγο «φταίνε οι άλλοι…»

Καχριμάνης για SPIDER: Λίγο mea culpa, λίγο «φταίνε οι άλλοι…»

«Κάναμε λάθη αλλά η αντιπολίτευση ζήτησε την αγορά του ακινήτου της SPIDER για χάρη των 120 εργαζομένων»… άρα μπορεί και να απαλλάσσεται από τις όποιες πολιτικές ευθύνες για το φιάσκο… Αυτή την απολογητική γραμμή τήρησε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης μιλώντας για την αποτυχία της Περιφερειακής αρχής να προχωρήσει στην εξαγορά του παλιού εργοστασίου προκειμένου να το κάνει Μόνιμο Εκθεσιακό Χώρο.

Ο ένας στόχος που ήταν η ενίσχυση των εργαζομένων με το τίμημα της εξαγοράς επετεύχθη όπως δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δεύτερος, της δημιουργίας Μόνιμου Εκθεσιακού Κέντρου θα προχωρήσει σε χώρο που θα αναζητηθεί.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό εκδήλωσης του ενδιαφέροντος της Περιφέρειας για συμμετοχή στον πλειστηριασμό, που όπως είπε, προκλήθηκε μετά από αρχικό αίτημα του Περιφερειακού Συμβούλου Νίκου Ζήκου (Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο) και την υποβολή εγγράφου αιτήματος των εργαζομένων. Ακολούθησε διαβούλευση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου με τις παρατάξεις που όλες, πλην μιας, ήταν σύμφωνες για τη συμμετοχή της Περιφέρειας μέσω του Περιφερειακού Ταμείου στον πλειστηριασμό, βάσει των οποίων ελήφθη η απόφαση στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου, με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 της σύνθεσής του. Υποστήριξε δηλαδή ο κ. Καχριμάνης πως επειδή του ζητήθηκε από την αντιπολίτευση και τους εργαζόμενους, κίνησε τη διαδικασία εξαγοράς του παλιού εργοστασίου!!

 

Γιατί δεν κατέβηκε στον πλειστηριασμό

Αναφερόμενος στο λόγο που η Περιφέρεια Ηπείρου δεν συμμετείχε τελικά στον πλειστηριασμό, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, όπως είχε αποφασιστεί, στράφηκε κατά της πολίτου που προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και προανήγγειλε «κυνηγητό»… για να διαπιστωθεί η πραγματική ταυτότητά της.

Δεν αναφέρθηκε καθόλου στις καθυστερήσεις που προκαλεί ούτως ή άλλως ο έλεγχος νομιμότητας απόφασης, τον οποίο η Αποκεντρωμένη παρέπεμψε στην Επιτροπή του άρθρου 18.

Συγκεκριμένα όπως εξήγησε, κατά της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατατέθηκε προσφυγή την 1η Νοεμβρίου από φερόμενη κάτοικο Ιωαννίνων (με δεδομένο ότι είναι άγνωστο πρόσωπο από ιδιοκτήτες/ενοίκους της πολυκατοικίας στη Διεύθυνση που έχει δηλώσει) στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ως είχε υποχρέωση, παρέπεμψε και την προσφυγή, την επόμενη ημέρα (2 Νοεμβρίου) στην Επιτροπή του Άρθρου 18.

Ως προς το περιεχόμενο της προσφυγής, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι η προσφεύγουσα επικαλείται «έννομο προσωπικό συμφέρον» που συνίσταται στη διάθεση εκ μέρους της ακινήτου στην περιοχή «Κατσικά». Μετά τη σημερινή κοινοποίηση της προσφυγής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ενόψει της εκδίκασης της προσφυγής στην Επιτροπή του Άρθρου 18, η Περιφέρεια προτίθεται να υποβάλλει αίτημα στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιωαννίνων για την χορήγηση κτηματολογικού φύλλου του εν λόγω ακινήτου, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι υπαρκτό ή όχι… Προφανώς η Περιφερειακή Αρχή αποδίδει την προσφυγή σε πολιτική σκοπιμότητα, αποκρύπτει τους άλλους λόγους της καθυστέρησης ωστόσο.

 

Λόγια βαριά

«Όλο αυτό τον καιρό ακούστηκαν κουβέντες που θίγουν την προσωπικότητά μου, από ανθρώπους που από πλευράς ηθικής και τιμιότητας δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν τέτοια θέματα εδώ», τόνισε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του για να προσθέσει ότι «λάθη μπορεί να κάνουμε, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι και όλοι κρινόμαστε από τις έως σήμερα πράξεις μας».

Show Buttons
Hide Buttons