Καψάλης – Αλμπάνης: Από μακριά… κι αγαπημένοι (βίντεο)

Καψάλης – Αλμπάνης: Από μακριά… κι αγαπημένοι (βίντεο)

Με δύο διαφορετικές συνεντεύξεις και διαφορά λίγων λεπτών, θέλησαν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την πανεπιστημιακή κοινότητα των Ιωαννίνων ο απερχόμενος και ο νέος Πρύτανης του τοπικού ΑΕΙ. Παρ’ ότι αρχικά προγραμματισμένες με απόσταση οι δύο συνεντεύξεις, έγιναν τελικώς με διαφορά μισής ώρας, με πρώτη εκείνη του νέου Πρύτανη και ακολούθως του απερχόμενου Πρύτανη. Με ένα πλάνο χειραψίας λίγο νωρίτερα, θέλησαν να διαλύσουν την αίσθηση ότι οι σχέσεις τους δεν είναι καλές…

Ο απερχόμενος Πρύτανης Γιώργος Καψάλης έμεινε στις τυπικές ευχαριστίες προς όσους συμμετείχαν στις εκλογές, σε όσους συνέβαλαν για την επιτυχημένη διεκπεραίωσή τους και στις ευχές του προς το νέο Πρυτανικό σχήμα που θα απαρτίζεται από τους Τριαντάφυλλο Αλμπάνη στην ηγεσία και τους Μηνά Πασχόπουλο, Σπύρο Γεωργάτο και Σταύρο Νικολόπουλο στη θέση των τριών αντιπρυτάνεων. Δεν έκανε καμία αναφορά στην πρώτη αναβολή των εκλογών.

Παράλληλα, ο κ. Καψάλης έκανε γνωστό πως θα γίνει το επόμενο διάστημα ο απολογισμός πεπραγμένων της Πρυτανικής του αρχής στα θεσμικά όργανα του ιδρύματος και στα μέλη της κοινότητας αλλά και γενικότερα στην τοπική κοινωνία. Ως προεδρεύων της Συνόδου των πρυτάνεων ο κ. Καψάλης θα παραστεί στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Κυπριακών πανεπιστημίων την Πέμπτη, ενώ ανακοίνωσε επίσης, την προγραμματισμένη συνάντηση του προεδρείου της Συνόδου των Πρυτάνεων με τον Υπουργό Παιδείας την ερχόμενη Παρασκευή.

Στο ερώτημα ποιος θα χειριστεί από δω και στο εξής, τη διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Παιδείας για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου για την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου, ο κ. Καψάλης, ήταν σαφής. «Είμαι Πρύτανης μέχρι τις 31 Αυγούστου» τόνισε κοφτά.

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης όμως, φαίνεται πως διεκδικεί ενισχυμένο ρόλο στο διάστημα των επόμενων εβδομάδων που πιθανώς θα είναι καθοριστικές για την κατάληξη του σχεδίου νόμου για την συνένωση Πανεπιστημίου και ΤΕΙ και στις δικές του δηλώσεις, εμφανίστηκε να διεκδικεί το ρόλο που τώρα παραδέχεται πως έπαιξε στη διαμόρφωση του νομοθετήματος. Μέχρι σήμερα και ιδίως στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Αλμπάνης επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις από το κακό νομοθέτημα – έφτασε να δηλώσει σε συναδέλφους του πως νοιώθει εξαπατημένος από το Υπουργείο… – τώρα όμως, αυτό αλλάζει και χαρακτήρισε δικό του σήμερα, ένα κομμάτι των προτάσεων για την ίδρυση νέων τμημάτων και την απορρόφηση άλλων. 

Σημείωσε συγκεκριμένα πως μπαίνουμε στη δεύτερη φάση της δημόσιας διαβούλευσης. Αναφέρθηκε για πρώτη φορά όπως παρατήρησε ο ίδιος, και σε μια πρότασή του να αξιολογηθούν τα τμήματα του ΤΕΙ που προτείνονται να οδηγηθούν σε συγχώνευση, από 11μελή επιτροπή της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για το αν θα υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο νόμου, απέφυγε να απαντήσει δεσμευτικά και με σιγουριά.

Όσον αφορά την ανάληψη των καθηκόντων του, επιθυμεί καθώς φαίνεται να φέρει… πιο κοντά την 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει επίσημα και έκανε γνωστό πως ως τις 15 Ιουλίου θα καταγράψει σε ένα γύρο διαβούλευσης με τις διοικήσεις των τμημάτων, τις Κοσμητείες και τις γενικές συνελεύσεις, τα προβλήματα και τις ανάγκες του Πανεπιστημίου σε κάθε επίπεδο, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε λύσεις. Εξετάζεται επίσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ο τρόπος λειτουργίας των Ειδικών Κονδυλίων Έρευνας, ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία.

Show Buttons
Hide Buttons