Κεντροαριστερά στην Ήπειρο: Μια δύσκολη εξίσωση

Κεντροαριστερά στην Ήπειρο: Μια δύσκολη εξίσωση

Χωρίς προσδοκίες ότι μπορεί να βγει κάτι εντυπωσιακό, συνεδριάζει αργά το απόγευμα της Τρίτης, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, μαζί με τους ανθρώπους των άλλων τριών ΝΕ της Ηπείρου, του κόμματος.

Στη συμπλήρωση μιας εβδομάδας από την δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποψηφιότητες για την Περιφέρεια Ηπείρου, δεν εμφανίστηκε νέο πρόσωπο.

Κατά την αποψινή διαδικασία, αναμένεται να εκτεθεί το ενδιαφέρον του Γιώργου Ζάψα και του Δημήτρη Δημητρίου – με ετεροπρόταση ή αυτοπρόταση.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, όπως έχει ξεκαθαρίσει – εδώ – δεν πρόκειται να λάβει μέρος στη διαδικασία, αν όπως λέει, οι κομματικές οργανώσεις του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο και στα Γιάννενα, δεν κάνουν σαφές πρώτον, αν προτίθενται να ακολουθήσουν πολιτική «συμμαχιών» με τους όμορους ιδεολογικά χώρους και δεύτερον, αν θέτουν ως εκλογικό στόχο την ήττα Καχριμάνη και επομένως, κόβουν εξ αρχής συζητήσεις για μετεκλογικές συνεργασίες κτλ. Ο κ. Οικονόμου κρατά μικρό «καλάθι» για την προοπτική αυτών των δύο όρων, με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ως σήμερα και έτσι, παρακολουθεί από απόσταση τα πράγματα.

 

Έρχεται ο Τόλκας

Εν τω μεταξύ, στην ομιλία της Φώφης Γεννηματά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Δευτέρας, διεμηνύθη προς τους ανθρώπους της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΙΝΑΛ πως η διαδικασία καταγραφής ενδιαφέροντος υποψηφίων για την Περιφέρεια Ηπείρου δεν αρχίζει και σταματά στα Γιάννενα… Θα υπάρξει εγκύκλιος από τα κεντρικά, με την οποία θα δίνονται οδηγίες στο εξής. Δεν ακούστηκαν πάντως, αρνητικές απόψεις για τις πρωτοβουλίες της ΝΕ Ιωαννίνων. 

Την επόμενη εβδομάδα, πρόκειται να βρεθεί πιθανότητα στην Ήπειρο, ο γραμματέας αυτοδιοίκησης του κόμματος, Άγγελος Τόλκας για να εξετάσει από κοντά τα δεδομένα, το βέβαιο είναι πάντως, πως η υπόθεση της Ηπείρου απασχολεί έντονα την ηγεσία του κόμματος και την υπό τον Καμίνη, εκλογική επιτροπή.

Συνεπώς, ανεξάρτητα από τις όποιες κουβέντες ή προτάσεις υποψηφιοτήτων γίνουν σε τοπικό επίπεδο, τον τελευταίο λόγο θα έχει η ηγεσία του κόμματος. Αυτό λογικά, δυσχεραίνει και την προοπτική της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, οπότε, ως πιθανότητα ακαταμάχητη προς το παρόν, παρουσιάζεται η διάσπαση του χώρου της Κεντροαριστεράς στην Ήπειρο και η κάθοδος δύο τουλάχιστον περιφερειακών συνδυασμών. Στην περίπτωση αυτή, την αποδυνάμωση της καταγραφής των δυνάμεων της κεντροαριστεράς στην Ήπειρο στις περιφερειακές εκλογές, θα εντείνουν έτι περαιτέρω οι… «πλαγιοκοπήσεις» που ετοιμάζει στο χώρο, τόσο ο Αλέκος Καχριμάνης όσο και ο Σπύρος Ριζόπουλος, με το «κλέψιμο» στελεχών.

Show Buttons
Hide Buttons