Κερδήθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος για το ελληνικό γιαούρτι…

Κερδήθηκε η μάχη, όχι ο πόλεμος για το ελληνικό γιαούρτι…

Ένας πόλεμος που θα έχει και συνέχεια… είναι για το βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, η κατοχύρωση του ονόματος «ελληνικό γιαούρτι» μετά την πρώτη μεγάλη νίκη στη «μάχη» με την Τσεχία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαγόρευσε να χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη χώρα, το όνομα του ελληνικού προϊόντος για γαλακτοκομικά παράγωγα εντός Τσεχίας – διαβάστε εδώ.

Είναι μια ενδεικτική νίκη γιατί για πρώτη φορά η χώρα μας διεκδίκησε συγκροτημένα, σημείωσε ο κυβερνητικός βουλευτής με δηλώσεις του στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση. Η προσπάθεια ξεκίνησε επί προηγούμενης διοίκησης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Καραγιάννης όμως, μιλάει για «πόλεμο» καθώς πέραν της Τσεχίας και άλλες χώρες όπως η Λιθουανία και η Εσθονία, με τη δεύτερη κατά κόρον, να χρησιμοποιεί τον όρο «ελληνικό γιαούρτι» και μάλιστα με παραπλανητικές ενδείξεις ελληνικών στοιχείων στα προϊόντα της που κυκλοφορεί στην Αυστραλία. Και το κεφάλαιο αυτό προφανώς και δεν έχει κλείσει.

«Δόθηκε και κερδήθηκε μια μάχη ώστε ό,τι παράγεται στην Ελλάδα μόνο μπορεί να λέγεται ελληνικό γιαούρτι» σημείωσε ο κ. Καραγιάννης.

 

Show Buttons
Hide Buttons