ΚΚΕ: Η «ανάπτυξη» του Μητσοτάκη και η «ανάπτυξη» του Τσίπρα

ΚΚΕ: Η «ανάπτυξη» του Μητσοτάκη και η «ανάπτυξη» του Τσίπρα

Σε σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής ΒΔ Ελλάδος του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Πρόεδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη στην Ήπειρο και την Λευκάδα, τονίζεται πως οι Ηπειρώτες και οι Λευκαδίτες, όπως και όλος ο λαός έχουν πείρα τόσο από την καπιταλιστική «ανάπτυξη» επί κυβέρνησης ΝΔ όσο και από τη «δίκαιη ανάπτυξη» επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Τα κέρδη αυξάνονταν και τότε σε μία σειρά κλάδους και τώρα π.χ. στον τουρισμό, στις αγροτοδιατροφικές επιχειρήσεις. Ούτε τότε όμως ούτε τώρα βελτιώνεται η θέση των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των μικροεπαγγελματιών. Αντίθετα η «ανάπτυξή» τους προϋποθέτει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα, άγρια φορολογία, μεγαλύτερη ζούγκλα στην αγορά εργασίας, δηλαδή δουλειά ήλιο μ’ ήλιο, περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες. Γι’ αυτό και ο Κ. Μητσοτάκης από το Μέτσοβο βρήκε τη λύση: Παρακάλεσε τους μεγαλοεπιχειρηματίες «ευεργέτες» να δώσουν μερικά ψίχουλα στο λαό, από τα υπέρογκα κέρδη που βεβαιώνει ότι θα εξασφαλίσει με πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα για λογαριασμό τους ως ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση».

«Αποτελεί πρόκληση για τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, η προεκλογική «στήριξη» που υπόσχεται ο αρχηγός της ΝΔ» προσθέτει το ΚΚΕ.

Show Buttons
Hide Buttons