ΚΚΕ: Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι δεν έχουν κανένα άλλοθι για την κακοκαιρία!

ΚΚΕ: Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμοι δεν έχουν κανένα άλλοθι για την κακοκαιρία!

Περιοχές και ολόκληρος σχεδόν ο δήμος Ζίτσας στο σκοτάδι, χωριά χωρίς ρεύμα, περιοχές της πόλης χωρίς νερό, προβλήματα στους οδικούς άξονες.

Αυτές είναι σύμφωνα με την ΤΕ Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, μερικές από τις εικόνες του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την Ήπειρο. Εικόνες που ξεσκεπάζουν τα περί «ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού» που διακινούσε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση, διαμορφώνοντας μάλιστα κλίμα «ακραίων φαινομένων».

«Τα προβλήματα όμως δεν έπεσαν από τον ουρανό. Η έλλειψη υποδομών, προσωπικού και επάρκειας σε εξοπλισμό, σε όλη την κλίμακα του κρατικού μηχανισμού που έχει τραγικές συνέπειες για τα εργατικά – λαϊκά στρώματα, δεν μπορεί να υπερνικηθεί από τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Περιφέρεια, στους δήμους, στην Πολιτική Προστασία.

Τα προβλήματα που υπήρξαν στους εθνικούς οδικούς άξονες είναι το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των δρόμων, αφού λόγω κόστους οι εταιρείες που τους εκμεταλλεύονται δεν διαθέτουν τα αναγκαία ποσά και μέσα για τη συντήρηση και τον καθαρισμό τους σε περίπτωση κακοκαιρίας, παρά την τεράστια κερδοφορία τους, που θα μεγαλώσει κι άλλο από την επικείμενη αύξηση των διοδίων» σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Το ΚΚΕ αποδίδει ευθύνες στην Περιφέρεια Ηπείρου και τις δημοτικές αρχές «που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και νοιάζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών».

Show Buttons
Hide Buttons