Κλείνει η Κρυσταλλοπηγή, μεγαλώνει το φορτίο στην Κακαβιά

Κλείνει η Κρυσταλλοπηγή, μεγαλώνει το φορτίο στην Κακαβιά

Για πρώτη φορά κλείνει με απόφαση της κυβέρνησης που συνδέεται με την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, αλλά η απόφαση αυτή ενδέχεται να δημιουργήσει εξ αντανακλάσεως πρόβλημα στα τελωνεία που μένουν ανοιχτά, και βασικά σε αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο φόρτο διελεύσεων, δηλαδή στο τελωνείο της Κακαβιάς.

Η Κρυσταλλοπηγή είναι η πρώτη φορά που κλείνει και το προηγούμενο διάστημα ήταν απλά λιγότερες οι διελεύσεις.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Πέτρος Λυκίδης, πρόεδρος της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, με τη νέα απόφαση αναγκαστικά θα υπερφορτωθεί η Κακαβιά και επειδή τα κρούσματα στην Αλβανία είναι πάρα πολλά το τελευταίο διάστημα, με την υποψία ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι πολύ λίγοι, οι τελωνειακοί επιμένουν ότι τα συνοριακά τελωνεία πρέπει να είναι ανοιχτά τουλάχιστον για την έξοδο των επιβατών και των εμπορευμάτων.

«Ει δυνατόν να έμεναν και τα δύο τελωνεία ανοιχτά και να είναι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ελέγχους» σημείωσε ο κ. Λυκίδης.

Έχουν με την υποχρέωση να κάνουν rapid test και να έχουν plf οι Αλβανοί και Βορειοηπειρώτες που περνούν τα σύνορα, ωστόσο και αυτό ακόμα δεν είναι ασφαλώς, καθώς μόλις προχθές υπήρξαν δημοσιεύματα από την γειτονική χώρα που μιλά για κυκλώματα τα οποία έδιναν πλαστές βεβαιώσεις ιατρικών εξετάσεων για τη διέλευση από τα σύνορα.

Παράλληλα, ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους Ευζώνους, το δεύτερο μεγαλύτερο τελωνείο της χώρας και την ίδια ώρα, οι Αλβανοί μπορεί να περνάνε από τα Σκόπια και μέσω Ευζώνων να μπαίνουν στη χώρα μας, άρα γίνεται ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκίδης.

 

Και απεργία

Μέσα σε όλα αυτά και εν μέσω της πανδημίας, εντός της μεγάλης υγειονομικής κρίσης που ταλαιπωρεί και τη χώρα μας ο διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλής και ο Υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας κατάρτισαν και έθεσαν προς διαβούλευση ειδικό μισθολόγιο για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ.

«Επειδή δε συμμετέχουμε στην αξιολόγηση, προσπαθεί να μας κόψει περίπου το 30% των μισθών μας και πλέον δεν θα υπάρχει καμία σταθερά στα εισοδήματά μας» τόνισε ο πρόεδρος. Μια προειδοποιητική απεργία στις 24 Νοεμβρίου θα είναι η πρώτη απάντηση και θα κλείσουν όλα τα τελωνεία και οι εφορείες της χώρας.

Show Buttons
Hide Buttons