ΚΝΕ κόντρα στην κατάργηση του ασύλου

ΚΝΕ κόντρα στην κατάργηση του ασύλου

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ δεσμεύονται να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην περάσει η κατάργηση του ασύλου που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, τονίζεται σε ανακοίνωση από το Τομεακό Συμβούλιο ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ.

«Το θράσος της Κυβέρνησης αλλά και των δυνάμεων της ΔΑΠ, που πριν καν ψηφιστεί το νομοσχέδιο ξεκίνησαν τα πανηγύρια δηλώνοντας ‘’περήφανοι’’ μιας και θα έχουν ένα ακόμα όπλο στη φαρέτρα τους για να μη βγάζουν άχνα οι φοιτητικοί σύλλογοι, θα το κόψει η αγωνιστική δράση των συλλόγων μας μέσα από την οποία και επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταφέραμε να μπλοκάρουμε την αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία και την περαιτέρω αποσύνδεσή τους από το επάγγελμα, το κόψιμο μαθημάτων από τα προγράμματα σπουδών, να κατακτήσουμε πιο φθηνή μετακίνηση, να προχωρήσει η συντήρηση εστιών και να επινοικιάζονται δωμάτια σε εστίες για φοιτητές που δεν παίρνουν δωμάτιο. Με αυτή μας τη δράση και τις κατακτήσεις μας θέλει να ξεμπερδεύει η Κυβέρνηση γιατί την ενοχλεί να προχωρήσει το αντιλαϊκό της έργο, για αυτό και προχωράει σε ενίσχυση της καταστολής καταργώντας το άσυλο!» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για να γίνει αυτό υπόθεση των ίδιων των φοιτητών και των Συλλόγων τους. Η «ομαλότητα» που θέλει να επαναφέρει η ΝΔ στα ΑΕΙ, που την υπερασπίστηκε με μένος και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ιδρυμάτων, όπου τίποτα, καμιά κινητοποίηση, συλλογική διαδικασία, καμιά οργανωμένη μορφή πάλης «δεν χαλά» την εικόνα του εύρυθμου πανεπιστημίου που δουλεύει για λογαριασμό των επιχειρήσεων».

Show Buttons
Hide Buttons