«Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου η δημοτική αρχή»

«Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου η δημοτική αρχή»

Ολιγωρία στη σύνθεση της πρότασης του Δήμου Ιωαννιτών ενόψει κατάρτισης της πρότασης της Περιφέρειας Ηπείρου για το ΕΣΠΑ 2021-2027 καταλογίζει στη δημοτική αρχή των Ιωαννίνων η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Ως γνωστόν, πριν από λίγες ημέρες, η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωση την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για το σχεδιασμό του προγράμματος ΕΣΠΑ  2021-2027, ο χρόνος όμως που δίνει για τη διαβούλευση είναι ελάχιστος καθώς λήγει στις 24 Ιανουαρίου.

Η παράταξη της πρώην δημοτικής αρχής καταλογίζει αδιαφορία και καθυστερήσεις στη διοίκηση του δήμου Ιωαννιτών. «Η, κατά τα άλλα λαλίστατη επικοινωνιακά, δημοτική αρχή των Ιωαννίνων όμως κοιμάται τον ύπνο του δικαίου…» αναφέρει χαρακτηριστικά, καθώς υποστηρίζει πως η συγκρότηση της πρότασης από την Περιφερειακή Αρχή για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 εξελίσσεται εδώ και 1,5 περίπου χρόνο (σ.σ. αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, κατά τις επανειλημμένες τοποθετήσεις του Περιφερειάρχη για το θέμα αυτό στο Περιφερειακό Συμβούλιο).

Και η παράταξη Μπέγκα τονίζει: «Δεν θα έπρεπε η δημοτική αρχή Ιωαννίνων από την πρώτη μέρα να προσπαθήσει να συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση και να λάβει την πρωτοβουλία μιας διαρκούς διαβούλευσης με όλους τους φορείς του τόπου, έτσι ώστε να καταλήξουμε στην βέλτιστη πρόταση; Της αρκούν οι λίγες μέρες διαβούλευσης για να παρουσιάσει και να συζητήσει την πρότασή της με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, τους φορείς και τους πολίτες; Σε μια εποχή που τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι συγκεκριμένα και το μεγαλύτερο εξ’ αυτών είναι το ΕΣΠΑ, το οποίο καθορίζει την πορεία του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες, η σωστή προετοιμασία και ο σχεδιασμός για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αξιοποίησή του μας θέλει όλους συμμέτοχους. Αν δημοτική αρχή εννοεί έστω και στο ελάχιστο τα όσα με ευκολία λέει δημοσίως περί συνεννόησης και διαλόγου οφείλει άμεσα να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα ώστε ο Δήμος Ιωαννιτών να είναι όχι απλά παρόν αλλά να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στη διαδικασία της διαβούλευσης, καθώς και να ζητήσει επισήμως την παράτασή της».

Η… μεγάλη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου, όπως αυτοπροσδιορίζεται η Ενότητα Πολιτών, δηλώνει πανέτοιμη να συνεισφέρει στη διαμόρφωση των προτάσεων του δήμου μας.

Show Buttons
Hide Buttons