Κοινή δήλωση Γεροβασίλη – Τσίρκα για το έργο της κυβέρνησης στην Άρτα

Κοινή δήλωση Γεροβασίλη – Τσίρκα για το έργο της κυβέρνησης στην Άρτα

Την προσφορά της κυβέρνησης στο Νομό Άρτας… υπενθυμίζουν με κοινή δήλωσή τους, οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Όλγα Γεροβασίλη (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη) και Βασίλης Τσίρκας, σε μια προσπάθεια να… διακρίνουν τη συνεισφορά της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Χρήστου Τσιρογιάννη από την κυβερνητική παρουσία.

Αυτό είναι και το νόημα της καταληκτήριας διατύπωσης της δήλωσης πως «όλα τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή μας, ανήκουν στον αρτινό λαό, σε όλους τους πολίτες σε κάθε γωνιά του Νομού μας, που διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας»…

Οι δύο βουλευτές αναφέρονται σε τρία σημαντικά έργα που βαίνουν προς υλοποίηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Άρτα, έργα που όπως λένε, θα δώσουν μια νέα δυναμική ανάπτυξης στη ευρύτερη περιοχή, θα αναβαθμίσουν αισθητά την ποιότητα ζωής και θα αλλάξουν την εικόνα του Νομού Άρτας συνολικά:

  • Οριοθέτηση και Αντιπλημμυρική Προστασία του ποταμού Αράχθου: Το Υπουργείο Υποδομών υπέγραψε τη μελέτη του έργου προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. «Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να αλλάξει ριζικά την παραποτάμια περιοχή της Άρτας και να την μετατρέψει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, όπου το ποτάμι δεν θα είναι το πρόβλημα αλλά το κέντρο της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής» επισημαίνεται, ωστόσο μιλάμε ακόμα για μελέτη και όχι για έργο.
  • Το έργο βελτίωσης και αποκατάστασης του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του 2019, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης. Το κόστος υλοποίησης ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.
  • Αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Άρτας: οι δύο βουλευτές χαιρετίζουν την υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη της μελέτης και τονίζουν: «Οι προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η βούληση της σημερινής Κυβέρνησης έφεραν επιτέλους αποτέλεσμα και το ΞΕΝΙΑ, που επί χρόνια παρέμενε κλειστό, αξιοποιείται πλέον προς όφελος όλων των Αρτινών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας».

«Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με δεκάδες παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί σε ολόκληρο τον Νομό είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων είτε μέσω άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και η ικανοποίηση ενός αιτήματος δεκαετιών, αυτού της ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής, αποδεικνύουν τη βούληση της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσουμε τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής» καταλήγει η κοινή δήλωση.

Show Buttons
Hide Buttons