«Κοινό των Ηπειρωτών»: Για την Ιόνια, φταίει η μυστική διπλωματία του Καχριμάνη!

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Για την Ιόνια, φταίει η μυστική διπλωματία του Καχριμάνη!

Τίτλους τοπικών μέσων ενημέρωσης για την αρνητική εξέλιξη γύρω από τον οδικό άξονα Γιάννενα – Κακαβιά, δανείζεται η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» για να σχολιάσει το θέμα, με ανακοίνωσή της που μπερδεύει λίγο τα πράγματα… και που βέβαια, δεν αναλαμβάνει ευθύνες για τις ολιγωρίες της προηγούμενης κυβέρνησης επί του θέματος. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «Τόσο μας υπολογίζουν. Έτσι μεταχειρίζονται την Ήπειρο! Δεν μας ρωτούν πριν αποφασίσουν. Μας αποκλείουν από την συζήτηση, όπως αποκλείουν οι μεγάλοι του κόσμου την Ελλάδα από τις διεθνείς διασκέψεις (επίκαιρο το Λιβυκό ζήτημα). Αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ δεν διεκδικήσαμε με σχέδιο. Η περιφέρεια κάνει μυστική διπλωματία, όπως συνηθίζει και εισπράττουμε τα αποτελέσματα. Αυτά δεν τολμούν να τα κάνουν στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική Ελλάδα, στην Μακεδονία, στην Κρήτη και αλλού. Εκείνοι διεκδικούν. Δεν παίρνουν ότι τους δώσουν. Δεν αρκούνται στα λίγα».

Η παράταξη Ζάψα ζητά συλλογική αντίδραση: «Δήμαρχοι και περιφέρεια, Επιμελητήρια και Φορείς να οργανωθούμε γιατί διαφορετικά θα ακολουθήσουν κι άλλες πολλές ήττες» λέει.

Απορρίπτει τον υποβιβασμό ενός τέτοιας σημασίας και αξίας οδικού άξονα, όπως η σύνδεση της Ελλάδας με την γείτονα Αλβανία, καθώς όπως λέει, δεν πρόκειται για ενδοπεριφερειακό έργο αλλά για έργο εθνικής σημασίας, το οποίο έπρεπε από καιρού οι κυβερνήσεις να είχαν χρηματοδοτήσει.

Η ανακοίνωση καταλήγοντας ζητώντας τα εξής:

  • Τετράιχνο οδικό άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά
  • Χρηματοδότηση του συνόλου της σύνδεσης Ιόνιας οδού με Πρέβεζα
  • Ολοκλήρωση οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας
  • Ολοκλήρωση των υποδομών λιμένος Ηγουμενίτσας
  • Ωρίμανση μελετών σιδηροδρομικής σύνδεσης «Καλαμπάκας – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα»
  • Αναγνωριστική μελέτη για φυσικό αέριο στην Ήπειρο.
Show Buttons
Hide Buttons