«Κοινό των Ηπειρωτών»: Τουριστική προβολή (του Περιφερειάρχη), όπως ΚΕΕΛΠΝΟ!

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Τουριστική προβολή (του Περιφερειάρχη), όπως ΚΕΕΛΠΝΟ!

Για πρακτικές «τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών», καταγγέλλοντας τις απευθείας αναθέσεις γενικά, όσο και ειδικά το θέμα της απευθείας ανάθεσης σε τοπικό ΜΜΕ 25.000 ευρώ, για τη δημιουργία βίντεο τουριστικής προβολής- διαβάστε εδώ και εδώ.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» εκφράζει την αντίθεσή του στις «στοχευμένες» απευθείας αναθέσεις, στις οποίες κατά κόρον προβαίνει η Περιφερειακή Αρχή. «Το τελευταίο της κατόρθωμα ξεπερνά κάθε όριο» σημειώνει η παράταξη του Γιώργου Ζάψα και αναφέρει πως δύο μήνες πριν τις εκλογές, η Περιφέρεια αποφάσισε να δημιουργήσει ένα διαφημιστικό βίντεο, με υπάρχον υλικό, αξίας 24.552 ευρώ.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της 1η Μαρτίου, σε θέμα με τίτλο «Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης υπηρεσιών για την δημιουργία διαφημιστικού βίντεο της Περιφέρειας Ηπείρου».

Η παράταξη του Γ. Ζάψα δε στέκεται τόσο στην ηθική διάσταση του ζητήματος αναφορικά με το μέσο ενημέρωσης αλλά λέει πως ενώ θα περίμενε κανείς ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής συνολικού προϋπολογισμού πλέον του 1 εκ. ευρώ, προέρχεται από το κονδύλιο των εκτάκτων αναγκών και ειδικών δράσεων της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου) που φαίνεται πως καλύπτει τα πάντα, από αντιπλημμυρικά μέχρι ταξίδι στην Σιγκαπούρη των 120 χιλ. ευρώ!

«Η προσαρμογή του προϋπολογισμού 2019 της Περιφέρειας Ηπείρου στις χρηματοδοτικές ανάγκες του προεκλογικού αγώνα της Περιφερειακής Αρχής είχε αναδειχθεί με έμφαση, κατά τη διαδικασία ψήφισής του στο Περιφερειακό Συμβούλιο» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Το «Κοινό των Ηπειρωτών» εγκαλεί τον Περιφερειάρχη γιατί χρησιμοποιεί τα χρήματα των Ηπειρωτών για τη δική του προεκλογική προβολή, κάτι που συνιστά «ηθική εκτροπή».

«Οι πολιτικές και πρακτικές τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ, που χρεοκόπησαν τη χώρα, αναπαράγονται στην περιφέρεια ως πιστό γενετικό αντίγραφο, οδηγώντας την Ήπειρο στις τελευταίες θέσεις της ανάπτυξης και τις πρώτες της ανεργίας. Όσοι δεν γνωρίζουν το σκοτάδι ας κλείσουν τα μάτια να το ανακαλύψουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

Show Buttons
Hide Buttons