Κορωνοϊός: Γιατί ξέφυγε η κατάσταση στο «Χατζηκώστα»;

Κορωνοϊός: Γιατί ξέφυγε η κατάσταση στο «Χατζηκώστα»;

Ευθύνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» επιρρίπτει η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών (ΠΑΜΕ) του νοσοκομείου, για τη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού που αναστατώνει το νοσοκομείο, τις τελευταίες μέρες.  

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο ΓΝ «Χατζηκώστα» τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζονται εστίες διασποράς σε κλινικές (ορθοπεδική, νεφρολογική, τεχνητός νεφρός, χειρουργική), προσβάλλοντας ασθενείς και προσωπικό, συμβάλλοντας στην επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της περιοχής μας. Αποκορύφωμα η διασπορά στην χειρουργική κλινική όπου βρέθηκαν διαδοχικά θετικοί 6 νοσηλευτές, 2 γιατροί και 2 τουλάχιστον ασθενείς. Βγήκαν καθυστερημένα σε καραντίνα 4 γιατροί, 15 νοσηλευτές της κλινικής και του χειρουργείου και 5 αναισθησιολόγοι. Τραγικό αποτέλεσμα σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελεί η νόσηση 48χρονης εργαζόμενης, η οποία βρίσκεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ-covid εδώ και μια εβδομάδα.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει για τις ευθύνες της διοίκησης τα εξής: «Η διοίκηση αξιοποιεί την σιωπή ασυρμάτου που έχει επιβάλλει το υπουργείο και δεν ενημερώνει και δεν απολογείται για τίποτα, εντός και εκτός νοσοκομείου. Διατηρεί υποστελεχωμένη την επιτροπή λοιμώξεων και παρεμβαίνει στο έργο της κάνοντας λάστιχο τα πρωτόκολλα ασφαλείας για να μην ξοδέψει test, να μην βγάλει σε καραντίνα το ελάχιστο προσωπικό και να μην χαλάσει η ψευδαίσθηση ότι όλα λειτουργούν «ρολόι». Μέσα σε αυτό το περιβάλλον αποσιώπησης της πραγματικότητας δημιουργείται το έδαφος φημολογιών, αναρτήσεων που στοχοποιούν διάφορους υπεύθυνους χωρίς γνώση και τεκμηρίωση. Η περίπτωση της χειρουργικής κλινικής είναι ενδεικτική της λογικής του «τυφλού ρίσκου» της διοίκησης στον έλεγχο της διασποράς και την ασφάλεια ασθενών και προσωπικού».

Show Buttons
Hide Buttons