Κορωνοϊός: Σταθερά στα πέντε κρούσματα παραμένει η Ήπειρος

Κορωνοϊός: Σταθερά στα πέντε κρούσματα παραμένει η Ήπειρος

Αρνητικά είναι όσα δείγματα αναλύονται στο κέντρο αναφοράς του sars-covid2 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, τα τελευταία 24ωρα και έτσι, τα επιβεβαιώμενα κρούσματα κορωνοϊού στην Ήπειρο παραμένουν μόλις 5.

Δύο από τα πέντε εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αμφότεροι οι ασθενείς διασωληνωμένοι, ενώ αντίθετα ο 30χρονος που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Λοιμωδών έχει πάρει εξιτήριο από χθες και βρίσκεται στην οικία του.

Στην οικία της σε περιορισμό βρίσκεται και η γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Όλα τα υπόλοιπα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά.

 

Η εικόνα στην Ήπειρο

Πέραν του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»

  • Στις 25/3 και 26/3 στάλθηκαν συνολικά οκτώ δείγματα για διερεύνηση. Δύο εξ αυτών έχουν βρεθεί αρνητικά και αναμένονται αποτελέσματα από τα υπόλοιπα έξι.
  • Όλα τα δείγματα των προηγούμενων ημερών έχουν βρεθεί αρνητικά.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

  • Σήμερα 26/3 ελήφθησαν δέκα νέα δείγματα, τα οποία στάλθηκαν για διερεύνηση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
  • Οι επαφές του θετικού κρούσματος του ηλικιωμένου, που νοσηλεύεται στα Ιωάννινα, παραμένουν σε περιορισμό στην οικία τους και παρακολουθούνται.
  • Όλα τα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες είναι αρνητικά.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

  • Το επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου συνεχίζει να βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Τέσσερις διαπιστωμένες επαφές με το ανωτέρω κρούσμα, υψηλού και μέτριου κινδύνου συνεχίζουν να είναι ασυμπτωματικές και σε κατ΄ οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ οι υπόλοιπες επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.
  • Στο Νοσοκομείο συνεχίζουν να νοσηλεύονται δύο ύποπτα κρούσματα SARS-COV-2 και αναμένονται αποτελέσματα των σχετικών δειγμάτων.

 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

  • Σήμερα 26/3 στάλθηκαν τρία νέα δείγματα για διερεύνηση .
  • Δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο θετικό κρούσμα από τα δείγματα τα οποία έχουν ληφθεί έως τώρα .

 

Την Παρασκευή ο επαναπατρισμών Ιταλών υπηκόων μέσω Ηγουμενίτσας

Με έγγραφό του προς την Περιφέρεια Ηπείρου και τις Περιφερειακές Ενότητες Ηπείρου, ο Επίτιμος Προξενικός Λειτουργός της Ιταλίας σε Ήπειρο και Λευκάδα κ. Σπυρίδων Χαρ. Μανδέλλας, κάνει γνωστό ότι αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου και περί ώρα 23:00 έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας δύο πλοίων της Ναυτιλιακής Εταιρίας GRIMALDI LINES με προορισμό το ένα για την Ανκόνα και το άλλο για Μπρίντιζι.

Με αυτά θα επαναπατριστούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ιταλοί υπήκοοι, καθώς και αλλοδαποί που διαμένουν νόμιμα στην Ιταλία και για διαφόρους λόγους βρίσκονται στην Ελλάδα εξαιτίας διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο πλαίσιο προστασίας των πολιτών από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλούν από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

 

Show Buttons
Hide Buttons