Κραυγή αγωνίας για το ΚΕΘΕΑ

Κραυγή αγωνίας για το ΚΕΘΕΑ

Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων βρέθηκαν σήμερα το πρωί, εργαζόμενοι, μέλη, γονείς και φίλοι του ΚΕΘΕΑ που διαμαρτύρονται για την αλλαγή στο αυτοδιοίκητο του φορέα απεξάρτησης και την απόφαση της κυβέρνησης να ορίζει η ίδια την διοίκησή του.

Στην διαμαρτυρία είχαν καλέσει, εκτός από το ΚΕΘΕΑ και σωματεία εργαζομένων της περιοχής, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ή το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, Γιάννη Παπαχρήστου, το ΚΕΘΕΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους οργανισμούς απεξάρτησης πανευρωπαϊκά και παγκόσμια, μέλος αντίστοιχων οργανώσεων και ένας από τους οκτώ συμβούλους απεξάρτησης του ΟΗΕ.

«Όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησαν να βάλουν χέρι στο ΚΕΘΕΑ…» σημείωσε ο κ. Παπαχρήστου, αναφερόμενος στις προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες και καταλήγοντας στην κίνηση της ΝΔ που με ΠΝΠ, την 1η Οκτωβρίου, εν μια νυκτί, άλλαξε τον τρόπο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία του φορέα, γιατί ως τώρα, τα ίδια τα μέλη του ΚΕΘΕΑ είναι διοίκηση και θεραπευτές, υπηρετούν μια λειτουργία και μια φιλοσοφία που θέλει την απεξάρτηση στεγνά, καθαρά χωρίς ουσίες.

Η κραυγή διαμαρτυρίας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων

Gepostet von ΚΕΘΕΑ Ηπειρος am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Βασικό αίτημα, η άμεση ανάκληση της αυταρχικής ΠΝΠ με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, ο τερματισμός «της επιχειρούμενης απαξίωσης του και της θεραπευτικής του πρότασης που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες, την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης».

Στο πλευρό του ΚΕΘΕΑ ΉΠΕΙΡΟΣ, βρέθηκε ο πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κατά των Ναρκωτικών «ΣΧΕΔΙΑ», Στέφανος Τζιμογιάννης ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση υπονομεύει έργο του ΚΕΘΕΑ επί δεκαετίες, υπενθύμισε δε πως αντίστοιχο πρόβλημα έζησαν πριν από λίγο καιρό και τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ με την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να τα εντάξει στον έλεγχο των ΥΠΕ.

Η Τίνα Ζέκα τέλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων, τόνισε πως με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου της, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ στηρίζουν τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ γιατί στην ουσία έχει να κάνει με προσπάθεια αλλαγής στον χαρακτήρα των στεγνών προγραμμάτων.

Show Buttons
Hide Buttons