Κροατία: Ένας νέος στόχος του Δήμου Ιωαννιτών

Κροατία: Ένας νέος στόχος του Δήμου Ιωαννιτών

Το «κουστούμι» του υποψήφιου βουλευτή του «Κινήματος Αλλαγής», δεν εμποδίζει το Νίκο Γκόλα από το να εκτελεί με συνέπεια τα καθήκοντα του αντιδημάρχου τουρισμού, βάζοντας υψηλούς στόχους και πετυχαίνοντας αρκετούς από αυτούς.

Στα τέλη αυτής της εβδομάδας, αντιπροσωπεία του Δήμου Ιωαννιτών θα επισκεφθεί το Κροατικό Ντουμπρόβνικ, προκειμένου να σφραγίσει με την εθιμοτυπική τελετή της αδελφοποίησης, τη συνεργασία των δύο περιοχών, της Ελλάδας και της Κροατίας. Το έδαφος αυτής της συνεργασίας προετοιμάστηκε κατά την επίσκεψη του Πρέσβη της Κροατίας στα Γιάννενα, πριν από μερικές μέρες.

Η αδελφοποίηση όμως, δεν θα μείνει στον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, αλλά αντίθετα, όπως συνέβη με περιπτώσεις άλλων Δήμων, της Κύπρου (Αγία Νάπα) και του Ισραήλ (Kiryat Ono), θα επιχειρηθεί να αντληθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Και στην περίπτωση της Κροατίας, υπάρχει ένας πληθυσμός μαθητών περί τους 15.000 που ετησίως επισκέπτονται την Αθήνα και την αρχαία Ολυμπία για μαθητικές εκδρομές. Από αυτό τον πληθυσμό, ο Δήμος Ιωαννιτών προσδοκά να κερδίσει μερίδιο επισκεψιμότητας, και στο πλαίσιο αυτό το 7ο Λύκειο θα κάνει πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών και φιλοξενίας, με ένα σχολείο της Κροατίας, ώστε αυτό να γίνει πρεσβευτής των Ιωαννίνων.

Παράλληλα, όπως δήλωσε μιλώντας στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας, ο αντιδήμαρχος τουρισμού, με την Κροατία και τις άλλες χώρες, που βρίσκονται κατά μήκος της Αδριατικής και του Ιονίου, τα Γιάννενα θα πιέσουν στο πλαίσιο του Διαδριατικού Φόρουμ, για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα που θα ενώσει Γιάννενα και Τεργέστη.

 

Οι αεροπορικές συνδέσεις

Εν τω μεταξύ, ο στόχος της διεθνοποίησης του αεροδρομίου Ιωαννίνων από τη δημοτική αρχή και τους άλλους τοπικούς φορείς, συνεχίζεται…

Όχι μέσω της Google, αφού το αεροδρόμιο Ιωαννίνων ήταν ανέκαθεν διεθνές και δεν έγινε τώρα, επειδή το αντιλήφθηκε η Google, αλλά με την προσέλκυση πτήσεων από το εξωτερικό.

Η επαναλειτουργία του δρομολογίου της TUS από την Κύπρο εξετάζεται σοβαρά, ενώ δεν αποκλείεται και δεύτερη αεροπορική εταιρεία από το νησί της Αφροδίτης, να συνδέσει Κύπρο και Γιάννενα.

Show Buttons
Hide Buttons