Κόνιτσα: Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η βελτίωση του δρόμου για τον Αμάραντο

Κόνιτσα: Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η βελτίωση του δρόμου για τον Αμάραντο

Τη ριζική αποκατάσταση της οδού προς την περιοχή Αμαράντου, χρηματοδοτεί το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μετά από αίτημα της Περιφέρειας Ηπείρου, με το ποσό των 2.680.000 ευρώ, και το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με απόφαση (10-5-2019) του Υφυπουργού Στάθη Γιαννακίδη.

Στο ποσό αυτό προστίθενται άλλες 300.000 ευρώ που ήδη έχουν διατεθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας, με τα οποία θα αναβαθμιστεί πλήρως το οδικό δίκτυο, βελτιώνοντας και την πρόσβαση προς τα Ιαματικά λουτρά.

«Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, συνέχεια της ένταξης της αναβάθμισης των ιαματικών λουτρών Αμαράντου (και Καβασίλων) στο πρόγραμμα interreg με έντονα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά για την ακριτική περιοχή της Ηπείρου», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης, επισκεπτόμενος σε προεκλογική περιοδεία του την Κόνιτσα.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε διεξοδικά στα έργα που έχουν υλοποιηθεί ή και σχεδιάζονται για την περιοχή της Κόνιτσας, για το οδικό δίκτυο, για τις αγροτικές υποδομές, για αποκαταστάσεις ζημιών, για συντηρήσεις- αναδείξεις θρησκευτικών μνημείων, με πλέον πρόσφατο την ένταξη στο Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020», της αποχέτευσης και του βιολογικού καθαρισμού της πόλης.

Show Buttons
Hide Buttons