Κ. Αρβανίτης: «Η ΝΔ είναι Ακροδεξιά» – Στ. Κούλογλου: «Νέα Τυμβωρυχία, όχι Νέα Δημοκρατία»

Κ. Αρβανίτης: «Η ΝΔ είναι Ακροδεξιά» – Στ. Κούλογλου: «Νέα Τυμβωρυχία, όχι Νέα Δημοκρατία»

Η ΝΔ είναι Ακροδεξιά αλλά με άλλη λογική από εκείνη που καταλαβαίνουμε όλοι όταν μιλάμε για Ακροδεξιά… Ο Βέμπερ είναι ανθέλληνας και μόνο προοδευτικοί ευρωβουλευτές εκλεγμένοι κατά βάση με το ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να διαπραγματευτούν καλύτερα ένα κοινωνικό πακέτο στην Ευρώπη, την επόμενη επταετία, με τον υπό διαπραγμάτευση προϋπολογισμό της επταετίες 2021-2027.

Αυτά ήταν σε γενικές γραμμές τα μηνύματα που έστειλαν τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου το μεσημέρι της Παρασκευής, λίγη ώρα πριν ανέβουν στο βήμα της εκδήλωσης για τις ευρωεκλογές στο ξενοδοχείο Du Lac με τους ίδιους ως ομιλητές.

Κωνσταντίνα Κούνεβα, Στέλιος Κούλογλου και Κώστας Αρβανίτης βρέθηκαν στα Γιάννενα για να μιλήσουν για τα διακυβεύματα και τις προκλήσεις των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου.

Τους προλόγισαν ο Κώστας Τζιόβας και ο Αλέκος Φαρμάκης, ως μέλη της εκλογικής επιτροπής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

 

Οι προκλήσεις των ευρωεκλογών

Η νυν ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφια, Κωνσταντίνα Κούνεβα, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στις πολιτικές προτάσεις που επεξεργάζεται η ίδια μέσα από τις επαφές της με τον κόσμο της εργασίας, όπως με τους εργαζόμενους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων τους οποίους συνάντησε χθες το πρωί.

Το δεύτερο που επιχειρεί να κάνει μέσα από αυτές τις επαφές με τον κόσμο, είναι να εξηγήσει για ποιο λόγο πρέπει να πάνε στις ευρωεκλογές…

Είναι μια σημαντική στιγμή οι ευρωεκλογές και όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να αποφασίσουν ποιον να ψηφίσουν απαντώντας σε απλά ερωτήματα και διλήμματα όπως η κατάρτιση του κοινοτικού Προϋπολογισμού για τα έτη 2021-2027: 1,1 τρισ. ευρώ θα μοιραστούν πάνω σε οικονομικούς δείκτες, σε περιβαλλοντικούς και στον κοινωνικό πυλώνα. Το τελευταίο μπορεί ως στόχος να επιτευχθεί μόνο με προοδευτικούς εκπροσώπους, όπως υποστήριξε η κ. Κούνεβα.

Ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου από την πλευρά, στην προσπάθειά του να επανεκλεγεί στην ευρωβουλή, μίλησε για δύο θανάσιμους κινδύνους που έχουμε να αντιμετωπίσουμε σε αυτές τις εκλογές: ο ένας είναι η διαφαινόμενη άνοδος της ακροδεξιάς, αυτών δηλαδή που θέλουν την επιστροφή στα έθνη κράτη, θέλουν τις συγκρούσεις των λαών και την επιστροφή στο Μεσαίωνα όπως είπε, σε όλα τα κοινωνικά θέματα. Έφερε γι’ αυτό το παράδειγμα των ακροδεξιών κυβερνήσεων σε Αυστρία και Ουγγαρία που ψήφισαν το 12ωρο στην ημερήσια απασχόληση.

Ο δεύτερο κίνδυνος στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον κ. Κούλογλου, είναι ο υποψήφιος να καταλάβει τη θέση του Γιούνκερ με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ. Για το Βέμπερ, ο Στέλιος Κούλογλου υποστήριξε πως σε όλα τα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα πήρε θέση εναντίον της χώρας μας. «Ο κ. Βέμπερ είναι Σοϊμπλικότερος του Σόιμπλε» σημείωσε χαρακτηριστικά και μίλησε για απόψεις του όπως να τεθούμε εκτός της Συνθήκης του Σένγκεν, εναντίον της εθνικής γραμμής μας γραμμής με την Τουρκία και εναντίον των θετικών μέτρων που εξήγγειλε προ ημερών η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην ατζέντα των ευρωεκλογών, υποστήριξε πως σκόπιμα η ΝΔ δε θέλει να μιλάμε για πολιτικά θέματα αλλά για δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα, όπως είπε. «Αυτό είναι νέα Τυμβωρυχία, δεν είναι Νέα Δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης εξέφρασε μια άλλη άποψη ακόμα και από εκείνη του Κούλογου, για το είναι νοείται ως Ακροδεξιά: «Ακροδεξιά είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι δύο του αντιπρόεδροι με την ακραία δεξιά πολιτική που έχουν υπηρετήσει όλα αυτά τα χρόνια και με το colpo grosso της συγκυβέρνησης με συντηρητικούς σοσιαλιστές» σημείωσε. Όπως εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Αρβανίτης ακροδεξιά είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική. «Άλλο ακροδεξιά, άλλο φασίστες και ναζί» είπε.

Κατηγόρησε την ΝΔ για τα fake news και θυμήθηκε εμφυλιοπολεμικά συνθήματα. «Ποτέ δεν φοβήθηκαν το μαύρο φασιστικό τρένο, φοβόντουσαν πάντα το κόκκινο ή στη δική μας περίπτωση το πολύχρωμο κόκκινο» τόνισε κάποια στιγμή. Προέβλεψε δε πως θα έχει πρόβλημα ο κ. Μητσοτάκης στις 26 Μάη και πως δεν τους σώνουνε ούτε οι δημοσκοπήσεις ούτε τα fake news και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ενισχυμένος και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Show Buttons
Hide Buttons