Κ. Γάτσιος: Ένας διαφορετικός υποψήφιος «υποψήφιος» βουλευτής για το ΚΙΝΑΛ (βίντεο)

Κ. Γάτσιος: Ένας διαφορετικός υποψήφιος «υποψήφιος» βουλευτής για το ΚΙΝΑΛ (βίντεο)

Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου αυτού την περίοδο 2011-2015 – διαβάστε εδώ, ολόκληρο το βιογραφικό του. Στο βιογραφικό του δεν θα διαβάσετε πως κατάγεται από τη Ζίτσα, ούτε ότι έζησε πολλά χρόνια της ζωής του, πριν ανοίξει τα φτερά του για μια λαμπρή ακαδημαϊκή καριέρα, στην επιστήμη των οικονομικών, στα Γιάννενα.

Ο άνθρωπος αυτός αυτοσυστήθηκε σε όσους δεν τον γνώριζαν, εδώ στην Ήπειρο, πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν συμμετείχε στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, όπως λέγαμε τότε… μιας και το ΚΙΝΑΛ δεν ήταν ακόμα το όνομα του εν λόγω πολιτικού φορέα. Ήταν ο ένας εκ των εννέα υποψήφιων προέδρων και στις συνεντεύξεις του τότε, έλεγε πως η απόφασή του να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, είναι «οριστική και αμετάκλητη».

Ένα χρόνο μετά, η δήλωση αυτή μεταφράζεται ως πρόθεση του κ. Γάτσιου να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ. Είναι σήμερα, τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης του «Κινήματος Αλλαγής».

Για πρώτη φορά άνοιξε τα χαρτιά του το βράδυ της Δευτέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση και δήλωσε πως ρωτήθηκε από την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ αν προτιμάει να είναι υποψήφιος στα Γιάννενα ή σε μια μεγάλη εκλογική Περιφέρεια στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Εκείνος απάντησε «στα Γιάννενα». Κι αφού εκείνος κατασταλάξει πως μπορεί να προσφέρει στον τόπο του, εκπροσωπώντας τον στο κοινοβούλιο κι εφόσον η εκλογική επιτροπή υπό τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μ. Χριστοδουλάκη, τον επιλέξει… για τη λίστα των Ιωαννίνων, θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Η μομφή του «φυτευτού» ή του «αλεξιπτωτιστή» δεν τον αγγίζει, γιατί εξακολουθεί να διατηρεί στα Γιάννενα την οικογενειακή του μερίδα και δεν πήρε ποτέ από την πατρίδα του, τα εκλογικά του δικαιώματα.

Θα μπορούσε να προσφέρει στη χώρα και στον τόπο του, με τις επιστημονικές του γνώσεις, όπως κάνει ήδη στο κόμμα του. Κατανοεί πως δεν είναι εύκολο να εκλεγεί αλλά τον ενθαρρύνουν τα πρώτα μηνύματα απλών πολιτών που συναντά αυτές τις μέρες στα Γιάννενα.

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα, κάνει συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, καταγράφει προβλήματα, συζητά λύσεις, γνωρίζει καλύτερα τον τόπο του. Τις επόμενες μέρες, προτίθεται να συναντήσει και τους πιθανούς ανθυποψηφίους του (κανείς δεν γνωρίζει ακόμα άλλωστε, αν και ποιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής…).

Όσο για το σενάριο που τον ήθελε ενδιαφερόμενο για την Περιφέρεια Ηπείρου, ο κ. Γάτσιος ξεκαθάρισε πως δεν κάνουν όλοι για όλα… Δεν γνωρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως παραδέχτηκε και δεν θα ήταν χρήσιμος για το κόμμα του, σε ένα τέτοιο εκλογικό πόστο.

Αναμφίβολα, το ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων για το «Κίνημα Αλλαγής», με το όνομα ενός «υποψήφιου προέδρου της Κεντροαριστεράς», του πρώην Πρύτανη ενός από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, θα αποκτούσε μεγαλύτερο ειδικό πολιτικό βάρος…

Show Buttons
Hide Buttons