Κ. Γάτσιος: «Κι αν κουράζεται από τα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός, ξέρει αυτός να ξεκουράζεται…»

Κ. Γάτσιος: «Κι αν κουράζεται από τα εγκαίνια ο Πρωθυπουργός, ξέρει αυτός να ξεκουράζεται…»

Κριτική στην ομιλία του Πρωθυπουργού στα Γιάννενα το απόγευμα της Κυριακής και κυρίως στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την Ήπειρο, ασκεί με ανακοίνωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής, του «Κινήματος Αλλαγής», πρώην πρύτανης του ΟΠΑ Κώστας Γάτσιος.

Το ερώτημα που θέτει κατ’ αρχάς, ο κ. Γάτσιος, είναι ποια μεγάλα έργα στα Γιάννινα και την Ήπειρο γενικότερα σχεδιάστηκαν και η χρηματοδότησή τους εξασφαλίστηκε από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Η απάντηση που δίνει ο κ. Γάτσιος είναι κανένα, διότι, όπως λέει, μεταξύ των άλλων, «το τόσο απαραίτητο για την ανάπτυξη της χώρας Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει θυσιαστεί στο βωμό των πρωτογενών υπερ-πλεονασμάτων και των συναφών ψηφοθηρικών, επιδοματικών, πελατειακών πολιτικών του παλαιοκομματικού πρωθυπουργού».

Κατά τα λοιπά, ο κ. Γάτσιος υποστηρίζει πως για τη ζωτικής σημασίας επέκταση της Ιόνιας οδού προς την Κακαβιά δεν υπήρξε στην ομιλία του Πρωθυπουργού καμία δέσμευση για χρηματοδότηση παρά μια επανάληψη ανέξοδων υποσχέσεων, για τον Ε-65 που, συνδέοντας την Εγνατία με την Καλαμπάκα, ενεργοποιεί τη στρατηγικής εμπορικής σημασίας σύνδεση δύο μεγάλων λιμανιών, της Ηγουμενίτσας και του Βόλου, δεν υπήρξε ούτε καν αναφορά. Ακόμη και για την υπόθεση του Γυμναστηρίου στον Βοτανικό: καμία αναφορά σε πηγές χρηματοδότησης, καμία αναφορά σε χρονοδιαγράμματα.

Ο κ. Γάτσιος απαντά και στην ιδανική εικόνα που περιέγραψε από τη Λευκάδα ο Πρωθυπουργός για το χώρο της δημόσιας υγείας, λέγοντας πως «η ιδανική εικόνα που επιχείρησε να φιλοτεχνήσει ο κ. Πρωθυπουργός στη Λευκάδα διαψεύδεται, δυστυχώς, από την πραγματικότητα. Οι καταγγελίες της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου για τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο είναι πολύ πρόσφατες». Τέλος, αναφορικά με την κούραση, που ο κ. Τσίπρας, κατά δήλωσή του από το αεροδρόμιο «Βασιλεύς Πύρρος», δήλωσε ότι αισθάνεται από τα πολυπληθή εγκαίνια έργων στα οποία προβαίνει, ο κ. Γάτσιος τονίζει πως το έργο του αεροδρομίου ξεκίνησε από προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλώνει δε ότι συμπάσχει… και με αιχμή για τις διακοπές του Πρωθυπουργού στο σκάφος της οικογένειας Παναγόπουλου, τονίζει καταλήγοντας: «πλην όμως με ανακουφίζει η σκέψη ότι μετά βεβαιότητας θα βρει τις πλέον πρόσφορες για τον εαυτό του λύσεις, ώστε να ξεκουραστεί, όπως άλλωστε έχει πράξει κατ’ επανάληψη και κατά το πρόσφατο παρελθόν»…

Show Buttons
Hide Buttons