ΛΑΕ κατά Δήμου Ιωαννιτών για την αδελφοποίηση με πόλη του Ισραήλ

ΛΑΕ κατά Δήμου Ιωαννιτών για την αδελφοποίηση με πόλη του Ισραήλ

Κατά του Δήμου Ιωαννιτών τάσσεται με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Ιωαννίνων για την απόφαση να προχωρήσει στην αδελφοποίηση με την πόλη Kiryat Ono του Ισραήλ. Η ΛΑΕ Ιωαννίνων διαφωνεί με την απόφαση χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς σε σχέση με όσους θεωρεί ότι προώθησαν την εν λόγω συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων και αυτό υπό το πρίσμα της κριτικής της στο κράτος του Ισραήλ που δρα σε πολλές περιπτώσεις εγκληματικά σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Πρόσφατα ανακοινώθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Ιωαννιτών με την ισραηλινή πόλη Kiryat Ono. Υπό άλλες συνθήκες το γεγονός αυτό θα μπορούσε να προωθεί τον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Και πράγματι ο εβραϊκός λαός έχει υποστεί πολλά και έχει την αμέριστη συμπάθεια μας. Μόνο που ο φασισμός αλλάζει στο πέρασμα του χρόνου πρόσωπα. Και οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί τη θρησκεία, τη φυλή, το φύλο για να προωθήσει συμφέροντα δεν έχει σε καμία περίπτωση τη συμπάθεια μας.

Το κράτος του Ισραήλ είναι ένας παγκόσμιος τρομοκράτης. Εξοντώνει καθημερινά Παλαιστίνιους και αποτελεί το μακρύ χέρι της Αμερικής στη Μέση Ανατολή. Και επειδή σα Λαϊκή Ενότητα δεν έχουμε μάθει να κρύβουμε τα λόγια μας ή συμφωνία αυτή στην πόλη μας αντικατοπτρίζει οικονομικά και ψευτοακαδημαϊκά συμφέροντα μιας ομάδας Σιωνιστών που δρουν αυταρχικά. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να αποδεχτούμε ότι η πολιτισμική πόλη των Ιωαννίνων συνάπτει συμφωνίες με τμήματα ενός φασιστικού κράτους δολοφόνου, εν μέσω επιχειρήσεων εξόντωσης στη Γάζα. Αντί αυτού θα προτείναμε ο δήμος Ιωαννιτών να αδερφοποιηθεί με τη Γάζα, κάτι που ταιριάζει περισσότερο στην ιστορία του». 

Show Buttons
Hide Buttons