Λαϊκή Συσπείρωση: Βλέπει σύμπλευση δημ. αρχής και αντιπολίτευσης για τα led

Λαϊκή Συσπείρωση: Βλέπει σύμπλευση δημ. αρχής και αντιπολίτευσης για τα led

Για σύμπλευση της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης στην «πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου» κάνει λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της αναφορά με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τα led.

Όπως σχολιάζει η ανακοίνωση της παράταξης του ΚΚΕ, «οι απαράδεκτες εικόνες, τα μαλλιοτραβήγματα και οι θεατρινισμοί δεν έγιναν για να φωτίζεται η πόλη με σύγχρονο τρόπο χωρίς να επιβαρύνονται οι Γιαννιώτες. Όλη η αντιπαράθεση ήταν για το πόσο περισσότερο θα πληρώσει ο λαός, πόσο περισσότερο θα επιβαρυνθούν τα ανταποδοτικά τέλη από την αλλαγή των λαμπτήρων του οδοφωτισμού».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ακόμα: «Στο ερώτημα «ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο» ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ αποδέχονται ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει. Προφανώς πίσω από την αντιπαράθεση αυτή υπάρχουν και αντιθέσεις επιχειρηματικών ομίλων για το έργο που σύντομα θα φανούν, αφού στην υπόθεση μπλέκονται πολύ μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (στο Δήμο Βόλου πχ αντίστοιχο έργο το έχει πάρει ο όμιλος Μυτιληναίου). Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι η χθεσινή συνεδρίαση μπορούσε να «συγκινήσει» τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να ανασκευάσει και να αλλάξει στάση σε σχέση με το γεγονός ότι ένα έργο που στοιχίζει 8,6εκ € οι γιαννιώτες θα το πληρώσουν 19,2εκ. Αυτό και μόνο αρκεί για να απαντηθεί για ποιο λόγο, ενώ δεν κατάφερε να πάρει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύμβαση των Led, αξιοποίησε την τροπολογία της ΝΔ και  κατάφερε τελικά να πάρει απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή όπου εκ του νόμου έχει πλειοψηφία χωρίς μάλιστα καμία μελέτη να έχει ελεγχθεί από καμία δημοτική υπηρεσία. Ομοίως απαντά για ποιο λόγο κάλεσε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τέλη Ιουλίου ενώ είχε πάρει απόφαση Οικονομικής Επιτροπής 20 μέρες νωρίτερα»…  

Show Buttons
Hide Buttons