Λιμάνια και Εγνατία: Πατάει «γκάζι» το ΤΑΙΠΕΔ στις αποκρατικοποιήσεις

Λιμάνια και Εγνατία: Πατάει «γκάζι» το ΤΑΙΠΕΔ στις αποκρατικοποιήσεις

Ξεκινά η πρόσληψη των χρηματοοικονομικών συμβούλων από το ΤΑΙΠΕΔ για την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού. Στόχος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων είναι ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί για την αναζήτηση του νέου παραχωρησιούχου στο α’ πρώτο εξάμηνο του 2021.

Αυτό προκύπτει από το αναθεωρημένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ που ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβουλίου Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και ανακοινώθηκε πριν από λίγο. Στο αναθεωρημένο πρόγραμμα φαίνεται ότι παραμένουν στον πάγο οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεων των ΔΑΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ και ΕΛΠΕ. Ειδικά για τον ΔΑΑ αναφέρει ότι «η εξέλιξη της υγειονομικής κρίσης επηρεάζει τον χρονικό σχεδιασμό του διαγωνισμού», ενώ για τις υπόλοιπες προαναφερόμενες αποκρατικοποιήσεις σημειώνει ότι «διερευνώνται όλες οι επιλογές».

Οι αποκρατικοποιήσεις που προχωρούν είναι τα περιφερειακά λιμάνια, η Εγνατία Οδός, κάποια ακίνητα και η ενεργειακές ΔΕΠΑ και υπόγειο κοίτασμα Καβάλας. Για την Εγνατία Οδό το αναθεωρημένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων αναφέρει ότι γίνεται προετοιμασία και αποστολή του αναθεωρημένου σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης στους προεπιλεγέντες επενδυτές ενώ η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών έχει μετατεθεί για το τέλος του έτους (11/12/2020).

Show Buttons
Hide Buttons