ΜέΡΑ25: Επίσκεψη του Ν. Βακολίδη στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

ΜέΡΑ25: Επίσκεψη του Ν. Βακολίδη στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

O Νίκος Βακολίδης, υποψήφιος με το ΜέΡΑ25 στο Νομό Ιωαννίνων επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Η εικόνα των δημόσιων νοσοκομείων είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με το χαμηλότατο επίπεδο υπηρεσιών υγείας που προσέφεραν κατά τη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης, τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής σε δηλώσεις του. Τα προβλήματα έλλειψης υλικού έχουν εκλείψει και η διεύρυνση της δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης σε όλο τον πληθυσμό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον, για το Νοσοκομείο «Χατζηκώστα», είναι απαραίτητο οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Πολυδύναμου Κέντρου Απεξάρτησης από το Αλκοόλ να προχωρήσουν ώστε να προσφέρει σύντομα τις υπηρεσίες του.

Σε συζητήσεις με νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, γιατρούς, με τον πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου, Εσσάμ Θ. Αλαντάση, και το διοικητή Ε.Καρβούνη, τονίστηκε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα παραμένει η έλλειψη παραϊατρικού προσωπικού και η κάλυψη πάγιων αναγκών από συμβασιούχους ιατρούς.

Ο τομέας Υγείας του ΜέΡΑ25, μέλος του οποίου είναι και ο υποψήφιος βουλευτής, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που είναι αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του πατριωτικού μετώπου ρεαλιστικής ανυπακοής. Το όραμα του ΜέΡΑ25 ταυτίζεται με εκείνο της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών: Διευκρινίζεται κατηγορηματικά ότι η Υγεία πρέπει να είναι δωρεάν, δημόσια, καθολική και ανθρωποκεντρική με θεμέλιο την  Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) .

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων θα νομοθετηθεί από το ΜέΡΑ25:

  • Προκήρυξη όλων των θέσεων επικουρικών γιατρών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες
  • Αύξηση εισακτέων Νοσηλευτικής ΑΕΙ και ΤΕΙ, άμεσες προσλήψεις προσωπικού

 

Show Buttons
Hide Buttons