ΜέΡΑ25: «Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας αρχίζει από τα Γιάννενα»

ΜέΡΑ25: «Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας αρχίζει από τα Γιάννενα»

Το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων ανοίγει σύμφωνα με τον βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας δεν αρνήθηκε το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι «θέλει δημόσια πρόσβαση στα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκουν οι υποδομές».

Τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων ανακοίνωσε στη Βουλή ο Β. Κικίλιας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, για τα σχέδια παράδοσης του νέου υπερσύγχρονου 4ου κτιρίου του Νοσοκομείου σε ιδιώτες για να παρέχουν ιατρικό τουρισμό. «Στο νέο, υπερσύγχρονο 4ο κτίριο που άνοιξε χωρίς πρόσθετο προϋπολογισμό και νέο μόνιμο προσωπικό, αναπτύσσονται υπηρεσίες που μπορούν να «πωληθούν» ως τουριστικό προϊόν. Αγοράζεται η νέα ξενοδοχειακή και τεχνολογική υποδομή που είναι αναγκαία για τον ιατρικό τουρισμό (νέα κρεβάτια και λοιπός εξοπλισμός)», αναφέρει ο βουλευτής.

Σύμφωνα με δελτίο του ΠΑΜΕ, «στη  συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ), ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, μεταξύ άλλων, ενημέρωσε ότι η ανάπτυξη των υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού στο ΠΓΝΙ θα προχωρήσουν «όσο πιο άμεσα γίνεται». Για το σκοπό αυτό θα δεσμευτούν «όσες κλίνες του νοσοκομείου χρειαστεί», για να τις αξιοποιήσουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε απάντηση σε ερώτηση που αφορούσε σε αυτές τις εξελίξεις, ο Β. Κικίλιας ανακοίνωσε στη Βουλή το ξεκίνημα της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων. Παρότι κλήθηκε ξανά και ξανά να δεσμευτεί ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει τις υποδομές των δημόσιων νοσοκομείων, έμεινε να επαναλαμβάνει ότι θέλει δημόσια πρόσβαση στα νοσοκομεία, ανεξαρτήτως σε ποιον ανήκουν οι υποδομές».

Παράλληλα, ο Κ. Αρσένης τονίζει πως «τη στιγμή που η κυβέρνηση υποστηρίζει την περιστολή δημοσίων δαπανών, προτείνει την αύξηση του κόστους της δημόσιας υγείας για τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυξάνει μέσω ιδιωτικοποιήσεων τα πάγια κόστη για το δημόσιο, κλείνοντας το μάτι στην ιδιωτικοποίηση και της δημόσιας ασφάλισης, αφού βέβαια την χρεοκοπήσουμε για τα καλά πρώτα».

Show Buttons
Hide Buttons