«Μέριμνα»: Κινητοποιήσεων – και συγκρούσεων – συνέχεια…

«Μέριμνα»: Κινητοποιήσεων – και συγκρούσεων – συνέχεια…

Για δεύτερο μήνα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Μέριμνα» που διεκδικούν σταθερές σχέσεις εργασίας και αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης που έχει διασαλευτεί το τελευταίο διάστημα, με ευθύνη της εργοδοσίας όπως τουλάχιστον εκείνοι υποστηρίζουν.

Κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων το απόγευμα της Τρίτης, δεν δόθηκε ο λόγος στο προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων της «Μέριμνας» κι έτσι το πρωί της Τετάρτης, προχώρησαν σε συνέντευξη τύπου.

Η Σπυριδούλα Δαρδάνη, πρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων της «Μέριμνας» τόνισε πως η πρόταση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών κρατάει χρόνια τώρα και με τον τρόπο αυτόν προσπαθούν να βάλουν από την πίσω πόρτα την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Η πρόεδρος κατηγόρησε Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών, Πανεπιστήμιο και Μητρόπολη που μετέχουν στη διοίκηση της εταιρείας πως ακολουθούν την τακτική του κράτους και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βλέπουν τα παιδιά ως «πελάτες» και υποκύπτοντας στη λογική «κόστος – όφελος» υποκύπτουν στον ανταγωνισμό των ιδιωτικών δομών. Οι δομές της «Μέριμνας» βρίσκονται σε επικίνδυνο μονοπάτι, κατέληξε η κ. Δαρδάνη ζητώντας για όλους τους συναδέλφους της σταθερή και μόνιμη δουλειά.

 

Show Buttons
Hide Buttons