Μέρος των προσλήψεων ειδικής αγωγής θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019, έρχονται και προσλήψεις γενικής εκπαίδευσης

Μέρος των προσλήψεων ειδικής αγωγής θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019, έρχονται και προσλήψεις γενικής εκπαίδευσης

Αναδίπλωση για το χρονοδιάγραμμα των 4.500 μόνιμων προσλήψεων της ειδικής αγωγής βλέπει η Μερόπη Τζούφη, στις δηλώσεις που έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε ερώτηση της αναπλ. τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατατέθηκε στις αρχές Οκτωβρίου.

Η υπουργός Παιδείας δήλωνε πως οι προσλήψεις θα γίνουν ως το τέλος του 2019. Εχθές και για πρώτη φορά, ανακοίνωσε πως μόνο ένα μέρος των προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί εντός του έτους, θα αφορά στη μικρότερη κατηγορία υποψηφίων της προκήρυξης 1ΕΑ/2019 και όχι στη μεγάλη ομάδα των εκπαιδευτικών.

Η κα Κεραμέως επέρριψε την ευθύνη των καθυστερήσεων στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εδώ και 5 μήνες. Επίσης τόνισε πως ο ΑΣΕΠ είναι ανεξάρτητη αρχή υπό την εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Ωστόσο, η κα Τζούφη παρουσίασε το ακριβές χρονικό των ενεργειών της απερχόμενης πολιτικής ηγεσίας, στοιχειοθετώντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συντόνισε τις απαραίτητες ενέργειες σε διάστημα μικρότερο (Φεβρουάριος-Ιούνιος 2019) από αυτό που είχε στη διάθεσή της η νέα ηγεσία μέχρι σήμερα, ώστε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες (Ιούλιος-Δεκέμβριος 2019).

Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας απέφυγε να δεσμευτεί για οποιαδήποτε ρύθμιση σχετικά με τους αποκλεισμένους υποψήφιους λόγω τη μη-καταβολής του παράβολου των 3 ευρώ, οι οποίοι όχι μόνον θα αποκλειστούν από τους μόνιμους διορισμούς, αλλά θα χάσουν και τη δυνατότητα να προσληφθούν ως αναπληρωτές την επόμενη τριετία.

Τέλος, η κα Κεραμέως ανέφερε πως το υπουργείο θα προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση εντός του 2020, δίχως να προσδιορίσει τον αριθμό και το χρονοδιάγραμμα. Η κα Τζούφη επεσήμανε πως ο προϋπολογισμός για το 2020 που κατατέθηκε στη Βουλή, δεν προβλέπει δαπάνες για μόνιμους διορισμούς προσωπικού στη γενική εκπαίδευση.

 

 

Show Buttons
Hide Buttons