«Μέτωπο» για το φυσικό αέριο από το Δήμο Ιωαννιτών: «Ώρα να δράσουμε»

«Μέτωπο» για το φυσικό αέριο από το Δήμο Ιωαννιτών: «Ώρα να δράσουμε»

Συνεργασία, σύμπνοια και κοινή διεκδίκηση είναι το τρίπτυχο το οποίο προτείνει για τη διεκδίκηση εκ μέρους της Ηπείρου, της έλευσης φυσικού αερίου στην περιοχή, ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του.

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση επέκτασης του δικτύου διανομής του φυσικού αερίου σε περιοχές πέραν της Ηπείρου – εδώ το ρεπορτάζ – η δημοτική αρχή της πόλης, συμπεραίνει ότι «δυστυχώς για μια ακόμα φορά τα Γιάννενα και η Ήπειρος βλέπουν ότι δεν αποτελούν προτεραιότητα σε ό,τι αφορά τα μεγάλα έργα υποδομών και ενέργειας».

«Αργήσαμε να μπούμε στον χάρτη των σύγχρονων υποδομών μεταφορών, με ότι συνέπειες είχε αυτό για την ανάπτυξη της περιοχής. Θα αργήσουμε όμως απ’ ότι φαίνεται να ενταχτούμε και στον σύγχρονο ενεργειακό χάρτη της χώρας, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου αφήνουν την Ήπειρο για μια ακόμη φορά εκτός σχεδιασμού» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο Δήμος Ιωαννιτών προτείνει την κοινή δράση από τη στιγμή που όπως λέει, φαίνεται ότι οι αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο δε συμβαδίζουν με τις δικές μας ανάγκες. Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει ήδη δείξει το δρόμο, σημειώνει, το δρόμο της συνεργασίας, της σύμπνοιας, της κοινής διεκδίκησης, και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει.

«Αυτό προτείνει και για το φυσικό αέριο προς όλους τους φορείς της Ηπείρου, δηλώνοντας ότι αναλαμβάνει την πρωτοβουλία του συντονισμού μιας ευρείας πανηπειρωτικής συνάντησης, με στόχο να καθοριστούν τα βήματα που πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί, τοπικοί βουλευτές, αυτοδιοίκηση, φορείς, συλλογικότητες, πολίτες, ώστε να μη χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για την περιοχή μας».

 

Show Buttons
Hide Buttons