Μία μεγάλη συναυλία και δύο παραστάσεις…

Μία μεγάλη συναυλία και δύο παραστάσεις…

Με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις ξεκινά η περίοδος της Σαρακοστής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Μια σπουδαία συναυλία και δύο σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, παρουσίασε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος.

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών συνεχίζοντας την εξαιρετική συνεργασία του με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, φιλοξενεί και πάλι τον διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνα μουσικό Λεωνίδα Καβάκο στα Ιωάννινα την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, 8:30 μμ. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 3 χρόνια που ο Λεωνίδας Καβάκος επισκέπτεται το Πνευματικό Κέντρο, ενώ είναι η τρίτη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Αύριο, Τετάρτη 13 Μαρτίου, λοιπόν, το Πνευματικό Κέντρο υποδέχεται τον Λεωνίδα Καβάκο με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε μια συναυλία που είναι ήδη sold out, στο πλαίσιο της δράσης τους: «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά».

Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, παγκοσμίως, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός.

Στην Ελλάδα, δίπλα στην προσδοκία, μπαίνει η τονωτική, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς, υπερηφάνεια.

Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με τα έσοδα των συναυλιών να δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα, σε δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και της Ε.Λ.Ε.Π.Α.Π.

Η βραδιά ξεκινά με το, κατά γενική ομολογία πιο δημοφιλές Κοντσέρτο για βιολί του Μότσαρτ, το ευρηματικό και “πολύχρωμο” Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ.3 σε σολ μείζονα, Κ.216,

Συνεχίζει με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.31 σε ρε μείζονα «του Παρισιού», K. 297 – έργο ταυτόσημο με τη μετάβαση του Μότσαρτ στην ωριμότητα.

Η συναυλία και ολοκληρώνεται με τη θριαμβευτική αποθέωση της ζωής και της ύπαρξης στην Έβδομη Συμφωνία του Μπετόβεν.

 

Και δύο παραστάσεις…

Στη συνέχεια ο κ. Γκόγκος αναφέρθηκε στις δυο θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζονται την εβδομάδα αυτή από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται κατ’ αρχάς, για τη θεατρική παράσταση «Ο Φεγγίτης» με πρωταγωνιστή έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ηθοποιούς και δασκάλους του θεάτρου, τον Δημήτρη Καταλειφό.

Πρόκειται για το πολυβραβευμένο έργο «Φεγγίτης» (Skylight) του Βρετανού θεατρικού συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Sir David Hare, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, μετάφραση Μιρέλλας Παπαοικονόμου και με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Καταλειφό και τη Λουκία Μιχαλοπούλου, ενώ τη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

Η παράσταση παρουσιάζεται στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ.

Τέλος μια ακόμα σπουδαία παράσταση φιλοξενείται στον Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» αμέσως μετά, σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Είναι η παράσταση «Χοηφόροι», του Αισχύλου, που γνώρισε τεράστια επιτυχία στο Θέατρο Νέου Κόσμου, παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, στα Ιωάννινα μόνο για 2 ημέρες.

Πρόκειται για μια από τις λιγότερο προβεβλημένες τραγωδίες του Αισχύλου και τη δεύτερη κατά σειρά τραγωδία του Αισχύλου στην τριλογία, Ορέστεια.

Η ομάδα Terre de Semis, μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις, Μεγάλοι Δρόμοι, Ο κύριος του Τζακ, Το κορίτσι του Λύκου και Monaksxá (a lonely planet), αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπη με τον πυρήνα και την αφετηρία του Θεάτρου και της έννοιας του Χορού.

Η παράσταση παρουσιάζεται το Σάββατο 16 και την Κυριακή, 17 Μαρτίου στις 9 μμ στον Πολυχώρο «Δημ Χατζής».

Show Buttons
Hide Buttons