Μαζική αποστολή φακέλων με ύποπτη σκόνη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Φάκελος και στην Άρτα! (φωτογραφίες)

Μαζική αποστολή φακέλων με ύποπτη σκόνη σε ΑΕΙ και ΤΕΙ – Φάκελος και στην Άρτα! (φωτογραφίες)

Τρομοκρατικό «χτύπημα» ή κακόγουστη φάρσα; Πιθανά το δεύτερο αλλά μένει να αποδειχτεί και για να γίνει αυτό, πρέπει να περάσουν μερικές ώρες, και να εξεταστούν οι φάκελοι με περιεχόμενο ύποπτη σκόνη που απεστάλησαν μαζικά σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα. Τέτοιος φάκελος απεστάλη και στην Άρτα, την έδρα του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου.

Μέχρι στιγμής έχουν σταλεί ύποπτοι φάκελοι με σκόνη σε: Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στην Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, στην ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.

Συναγερμός έχει σημάνει και στις αρχές της Ηπείρου καθώς ύποπτος φάκελος με σκόνη έφτασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης και στο ΤΕΙ, στις εγκαταστάσεις της Άρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ενημερώθηκαν στις τέσσερις περίπου το απόγευμα και ήδη έχει κινηθεί η ομάδα αντιμετώπισης χημικών, βιολογικών και ραδιολογικών απειλών της ΕΜΑΚ, προκειμένου να παραλάβει τον ύποπτο φάκελο. Ο Πρύτανης του ΤΕΙ Αναστάσιος Τσίνας επιβεβαιώνει το συμβάν, ωστόσο είναι σημαντικό πως ο φάκελος δεν ανοίχτηκε. Για προληπτικούς λόγους, οι έξι υπάλληλοι που τον παρέλαβαν έχουν μεταφερθεί για εξετάσεις στο νοσοκομείο της Άρτας. Η αποστολή του φακέλου φέρεται να έχει γίνει από την Ινδία. 

(οι φωτογραφίες είναι από το λογαριασμό του Χρήστου Κάκκου)

Show Buttons
Hide Buttons