Μας τρολάρει ο Υπουργός Παιδείας; Η απάντηση…

Μας τρολάρει ο Υπουργός Παιδείας; Η απάντηση…

Οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εδώ και περίπου μία εβδομάδα, κάνουν κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του τοπικού ΑΕΙ, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο νόμου, στο σημείο που αφορά τη συνένωση του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας με τη Σχολή Καλών Τεχνών. Φοιτητές και Κοσμητεία της Σχολής δεν συμφωνούσαν με αυτό το σενάριο, στη λογική του Υπουργείου πως τέχνη είναι και η μουσική, οπότε γιατί να μη μπει κι αυτή στη Σχολή Καλών Τεχνών; (στο υπό σύσταση Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων που θα προέλθει από την απορρόφηση του ΤΕΙ Άρτας στο υφιστάμενο ΑΕΙ των Ιωαννίνων, όπως τονίζεται στο σχετικό άρθρο του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται να ιδρυθεί …ε) Τμήμα Μουσικών Σπουδών, με έδρα την πόλη της Άρτας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Καλών Τεχνών).

Την άποψη αυτή υποστήριξε και στη διάρκεια συνέντευξης τύπου από τα Γιάννενα ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, στις 11 Μαΐου – εδώ.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 12 Μαΐου, ο Υπουργός συνάντησε αντιπροσωπεία της Σχολής και φάνηκε διατεθειμένος, μπρος στη μεγάλη αντίδραση, να αλλάξει το συγκεκριμένο σημείο του νόμου. Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ξενοφών Μπήτσικας, από τότε, δεν αναφέρθηκε επίσημα ποτέ σε αυτή τη δέσμευση, καθ’ ότι προφορική και για το λόγο ότι με επίσημο τρόπο ούτε το σχέδιο νόμου άλλαξε, ούτε καμία ανακοίνωση υπήρξε από πλευράς Υπουργείου. Ακόμα και σήμερα, σε επικοινωνία μας με τον κ. Μπήτσικα, δηλώνει διστακτικός να πιστέψει την δέσμευση του Υπουργού, αν δεν την δει γραπτά διατυπωμένη… Και με το δίκιο του…

 

Το περίεργο email

Την Τρίτη το μεσημέρι, λάβαμε ένα αναπάντεχο email από το Υπουργείο Παιδείας, που μας ενημέρωσε ως εξής: «Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις διαφορές που προέκυψαν ως προς τη συγκρότηση της Σχολής Καλών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ανέφερε:

«Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τους λόγους μιας τέτοιας έντασης. Προ μηνός, σε συνάντησή μου με αντιπροσωπεία διδασκόντων της Σχολής Καλών Τεχνών με επικεφαλής τον Κοσμήτορα, καταλήξαμε ότι δεν είναι ώριμη η συμμετοχή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στη Σχολή Καλών Τεχνών»!

Ο γρίφος ως προς την ξαφνική δήλωση του Υπουργού, λύθηκε στη συνέχεια: απαντά στην κατάληψη των φοιτητών.

Ο τρόπος που έγινε η δήλωση ωστόσο, όπως επίσης και το momentum της δήλωσης, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις Πρυτανικές εκλογές, εγείρει υπόνοιες πως η σκοπιμότητά της μπορεί και να συνδέεται με την προσπάθεια στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων Πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων, από μέρους του Υπουργείου.

Αν όντως, στο μυαλό των ανθρώπων του Υπουργού, βρίσκονται οι αυριανές εκλογές, είναι υποχρέωση όλων των εκλεκτόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις: έχουν ένα πολύ ισχυρό όπλο και λέγεται ψήφος…

Show Buttons
Hide Buttons