Μαύρες «τρύπες», κενά και συνδικαλιστικά πρωτόκολλα

Μαύρες «τρύπες», κενά και συνδικαλιστικά πρωτόκολλα

Για κάποιες δυνάμεις της εγχώριας αντιπολίτευσης, στόχος της κυβέρνησης είναι μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, να εξοντώσει τους μικρομεσαίους, να εξαθλιώσει τους εργαζόμενους και να γιγαντώσει τις ταξικές διαφορές στην ελληνική κοινωνία, ως γνήσια πολιτική έκφραση των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων εγκεφάλων και σχεδίων (sic). Μέχρι σήμερα βέβαια, για όποιον δε φορά κομματικές παρωπίδες, η πολιτική που έχει ακολουθηθεί από τη ΝΔ είναι τουλάχιστον… όσο σοσιαλιστική πολιτική εφαρμόστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, τον καιρό που κυβέρνησε τη χώρα αλλά στο σημείωμα τούτο, είναι άλλο το θέμα μας…

Για ένα άλλο κομμάτι του πολιτικού συστήματος – όπως και για κάποιους «ψεκασμένους», αρνητές διαφόρων πραγμάτων και παραδοχών και πιστούς των παγκόσμιων θεωριών συνωμοσίας – στο οποίο εξέχουσα θέση κατέχει το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα, η κυβερνητική διαχείριση στο δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι τόσο επικίνδυνη που λογικά, κοντοζυγώνουν οι εκατόμβες νεκρών της Ιταλίας… (για τους συνωμοσιολόγους, είναι σαφής ο στόχος της απομείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού, δια της κανονικής γενοκτονίας). Στο σημείο αυτό βέβαια, οφείλω να παραδεχτώ πως και λάθη έγιναν στη διάρκεια αυτών των επτά τόσο δύσκολων μηνών για όλο τον πλανήτη και αετονύχηδες «ημέτεροι» εξυπηρετήθηκαν από τη «δεξιά» κυβέρνηση κερδίζοντας στην κρίση και μεγάλα ρίσκα πάρθηκαν που δε μας βγήκαν – βλέπε τουρισμός.

 

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι ουσιαστικά για τους συγκεκριμένους δημόσιους κατήγορους, το εργαλείο της φυσικής εξόντωσης του λαού, γιατί «έχουν γίνει λάστιχο»… Το τελευταίο ακούω το τελευταίο διάστημα να επαναλαμβάνεται σε βαθμό αστειότητας και είναι η βασική κατηγορία για τη «δολοφονική» πολιτική που αποφάσισε να ακολουθήσει ξαφνικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αδιαφορώντας για το αν θα πεθάνει ο μισός ελληνικός πληθυσμός. Οι επιστήμονες και εμπειρογνώμονες που συμβουλεύουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν κατ’ αυτή την άποψη τρελαθεί εντελώς, καθώς σαγηνεύτηκαν από την πολιτική γοητεία του Μητσοτάκη και ως εκ τούτου, δεν διακονούν την επιστήμη τους πια αλλά έχουν μεταμορφωθεί σε άβουλους υπηρέτες του Πρωθυπουργού και προσαρμόζουν τον επιστημονικό τους λόγο στις ανάγκες και τις δυνατότητες της παρούσας κυβέρνησης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις αυτοδιοικητικές αρχές. Οι Δήμαρχοι και οι δημοτικές αρχές είναι «μαριονέτες» της Κεραμέως, του Χαρδαλιά και του Κοντοζαμάνη… Πετάει ο γάιδαρος, τους λένε αυτοί… πετάει, απαντούν οι Δήμαρχοι… Κι ας πεθάνουν κάμποσοι δημότες τους…

Οι γιατροί που λόγω ειδικότητας ασχολούνται με την πανδημία, υποστηρίζουν πως τα διάφορα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν είναι οι πλάκες του Μωυσή. Άλλωστε για τον κορωνοϊό και τη διαχείρισή του, δε βγήκε ως σήμερα ένα manual που η ελληνική κυβέρνηση μόνο αρνείται να το εφαρμόσει. Τα δεδομένα για τον Sars – Cov2 μεταβάλλονται από καιρό σε καιρό και οι επιστημονικές πολιτικές αντιμετώπισής του προσαρμόζονται. Δε μπορεί δε να αρνηθεί κανείς ωστόσο πως οι δυνατότητες του κάθε κράτους καθορίζουν όντως σε κάποιο βαθμό τις εφαρμογές αυτών των πολιτικών αλλά η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι η ελληνική κυβέρνηση απέφυγε το μεγάλο λάθος και δεν προκάλεσε η ίδια μια υπερμετάδοση του ιού, εξαιτίας μιας άφρονος απόφασης.

Αυτά τα υγειονομικά πρωτόκολλα – «λάστιχο» κατά τους συνδικαλιστές αποδίδουν ως σήμερα και κυρίως, επιτρέπουν να λειτουργεί το κράτος, η οικονομία, η κοινωνία. Με τη λογική αυτών που ωρύονται για τις δήθεν κυβερνητικές αβλεψίες, κανονικά δεν θα έπρεπε σήμερα να λειτουργούν στη χώρα, τουλάχιστον τα μισά νοσοκομεία, παραπάνω από τα μισά σχολεία, σχεδόν η μισή Ελληνική Αστυνομία και ούτως καθεξής…

Μέσα σε μία εβδομάδα, στην πόλη των Ιωαννίνων, καταγράφηκαν αρκετά παραδείγματα εμφάνισης κρουσμάτων, τα οποία με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν από την πολιτεία δεν οδήγησαν ευτυχώς, σε διασπορά του ιού στα περιβάλλοντα όπου εμφανίστηκαν. Αναφέρω συγκεκριμένα:

  • τα δύο κρούσματα στο κυλικείο του 6ου Γυμνασίου της Κιάφας. Το σχολείο δεν έκλεισε με εντολή του ΕΟΔΥ, πέραν των δύο εργαζομένων, η ασθένεια δεν μεταδόθηκε σε κανέναν μαθητή ή εκπαιδευτικό του σχολείου.
  • Στα δύο νοσοκομεία της πόλης μας, καταγγέλλεται σχεδόν καθημερινά πως κρούσματα που εμφανίζονται είτε σε ασθενείς είτε σε εργαζομένους, δεν διαχειρίζονται σωστά (εδώ ένα παράδειγμα). Η μέχρι τώρα εμπειρία δείχνει ότι το ένα κρούσμα σε κάθε περίπτωση, δεν προκαλεί άλλα…
  • Γονιός με τρία παιδιά, θετικός στον ιό, στη διάρκεια της εβδομάδας, προκάλεσε τρόμο σε σχολείο της πόλης, γιατί θεωρήθηκε βέβαιο πως θα μετέδιδε μέσω των παιδιών του, τον ιό στις τρεις αντίστοιχες τάξεις τους. Δεν συνέβη αυτό, ευτυχώς.
  • Σε μια αντίστοιχη με την προηγούμενη περίπτωση, γονιός νηπίου από τον παιδικό σταθμό της Κιάφας, βρέθηκε θετικός στον ιό, την περασμένη Δευτέρα το βράδυ. Ο γονιός δεν είχε πάει το παιδί στο σχολείο από την Παρασκευή. Δεν χρειάστηκε να γίνει ούτε απολύμανση στον παιδικό, γιατί μετά από τέσσερις μέρες ο ιός δε θα μπορούσε να κυκλοφορεί ακόμα στο σχολείο. Δεν έγιναν μαζικά τεστ σε νήπια και εργαζομένους του παιδικού και σήμερα, μετά τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ, έγινε γνωστό ότι ούτε το παιδί του νοσούντα γονιού βρέθηκε θετικό στον ιό! Άρα, πολύς θόρυβος για το τίποτα…

 

Μπορεί συμπερασματικά κάποιες πολιτικές δυνάμεις να επιδιώκουν να κάνουν με τον κορωνοϊό, αντίσταση στον ελληνικό καπιταλισμό και την αστική δημοκρατία, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούν γρήγορα ότι ένα τέτοιο θέμα δεν προσφέρεται.

Όταν η κοινωνία βιώνει την κρίση, την υγειονομική και την οικονομική, με μεγάλη δυσκολία, όταν κάποιοι άνθρωποι βλέπουν και την ψυχική τους υγεία να επιβαρύνεται εξαιτίας του πανικού για την αρρώστια, οφείλουμε όλοι να είμαστε πιο σοβαροί.

Παναγιώτης Μπούρχας

Show Buttons
Hide Buttons