Μα, τον Τσουβάλα;

Μα, τον Τσουβάλα;

Τον πρώην αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Τσουβάλα, εκ Ραφταναίων Τζουμέρκων Νομού Ιωαννίνων ορμώμενο, όρισε ως Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κ. Τσουβάλας γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986.

Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 16/02/2016 επελέγη από το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

Κρίσιμη λεπτομέρεια, η ημερομηνία λήξης της θητείας του ως Αρχηγού της ΕΛΑΣ… Και ο λόγος προφανώς…

Είχε στα χέρια του τις τύχες της Αστυνομίας όταν κάηκε η Δυτική Αττική και έχασαν τη ζωή τους πέραν των 100 ανθρώπων. Λίγες μέρες μετά την τραγωδία, μαζί με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κλπ. έδωσε συνέντευξη τύπου για να πει πως όλα έγιναν σωστά, στη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και στις άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Ήταν αυτός που σε εκείνη την ιστορικά φαιδρή συνέντευξη τύπου, είχε δηλώσει «Είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Έκαναν εξαιρετική δουλειά».

Τον απόστρατο αυτόν αξιωματικό της ΕΛΑΣ επιλέγει ο Μητσοτάκης για Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης…

Προφανώς κάτι παραπάνω ξέρει ο Μητσοτάκης, από εμάς τους κοινούς θνητούς…

Π. Μπ.

Show Buttons
Hide Buttons