Μείωση των αντικειμενικών αξιών στον Δήμο Ζίτσας ζητά ο Γ. Αμυράς

Μείωση των αντικειμενικών αξιών στον Δήμο Ζίτσας ζητά ο Γ. Αμυράς

Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών, τουλάχιστον σε ποσοστό 30% για ολόκληρο τον Δήμο Ζίτσας, καθώς και αντίστοιχη μείωση του Συντελεστή Εμπορικότητας ζητά ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, καθώς οι διαφορές που υπάρχουν στην τιμή ζώνης μεταξύ του συγκεκριμένου Δήμου και γειτονικών σε αυτόν περιοχών της Π.Ε. Ιωαννίνων εξακολουθούν να είναι μεγάλες και μετά την αναπροσαρμογή του 2016.

Ο βουλευτής καταθέτοντας την επιστολή του Δημάρχου Ζίτσας Μιχαήλ Πλιάκου ενημερώνει με στοιχεία το υπουργείο Οικονομικών για τις διαφορές των αντικειμενικών αξιών που προκύπτουν σε τουλάχιστον διπλάσιο της πραγματικής τους αξίας δημιουργώντας ανισότητες και διαφορές.

Ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου τονίζοντας τον μειωμένο πληθυσμό του, τα χαμηλά εισοδήματα, την έλλειψη υποδομών, καθώς και ότι ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου Ζίτσας είναι παραμεθόριο με αποτέλεσμα η πραγματική αξία των ακινήτων που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές να είναι πολύ μικρότερη της αντικειμενικής.

Show Buttons
Hide Buttons