ΜεΡΑ25: Η αναβίωση της λίμνης μας είναι δικής μας υπόθεση!

ΜεΡΑ25: Η αναβίωση της λίμνης μας είναι δικής μας υπόθεση!

Το ΜεΡΑ25 Ιωάννινα δημοσιοποίησε τη θέση του για τη Λίμνη Παμβώτιδα και το ΠΔ της Λίμνης,

Όπως εκτιμά σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των Ιωαννίνων του κόμματος του Γ. Βαρουφάκη, «το Π.Δ. ενώ θα έλυνε τα χρόνια προβλήματά της τα αναπαράγει με την συμμετοχή του τοπικού κ οικονομικού συστήματος. Οι ανθρώπινες παρεμβάσεις θέλουν να συνεχίζουν να πετσοκόβουν το καθεστώς προστασίας της λίμνης με μοντέλο οικοδομικής επέκτασης στις παραλίμνιες εκτάσεις».

Το ΜεΡΑ25 στηρίζει τις προτάσεις για: α) το μη κουτσούρεμα της αδόμητης περιμετρικής ζώνης προστασίας 300μ. ώστε η προστασία της φύσης να επεκτείνεται περιμετρικά της λίμνης, β) την κατάτμηση των ήδη παράνομων αναχωμάτων Αμφιθέας κ Ανατολής-Κατσικάς (κατασκευή από την χούντα) που μετέτρεψαν την λίμνη από φυσικά συστήματα καθαρισμού σε κλειστή δεξαμενή υδάτων, ώστε να γίνει επανασύνδεση της λίμνης με τις πηγές καθαρού νερού για τον με οξυγόνο εμπλουτισμό των υδάτων της.

«Αν δεν επιδείξουμε όλοι οι Γιαννιώτες αίσθημα ευθύνης η Παμβώτιδα θα καταρρεύσει πολύ πιο γρήγορα από όσο φανταζόμαστε. Γι’ αυτό ας είμαστε παρόντες όλοι σε όσες συζητήσεις ακολουθήσουν» καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 
 
 
Show Buttons
Hide Buttons