Μετά τη σύσκεψη… Προβληματισμός και αισιοδοξία

Μετά τη σύσκεψη… Προβληματισμός και αισιοδοξία

Συγκρατημένα αισιόδοξος είναι ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης για το μέλλον του οδικού άξονα Γιάννενα – Κακαβιά.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του μαζί με το Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου τους για μια εκδήλωση της ΠΕΔ και του Δήμου Πωγωνίου, προηγείται για το Υπουργείο Υποδομών η διαπραγμάτευση για την πορεία του Ε65 και μετά έπεται ο δρόμος που θα ολοκληρώσει την Ιόνια Οδό ως τα σύνορα.

Ο κ. Ντακαλέτσης απέφυγε να σχολιάσει τις αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου και κάλεσε όλους να κινηθούν με σταθερά βήματα ώστε να αξιοποιηθούν τα υπάρχοντα εργαλεία. Είναι ορθό όπως είπε το ότι η έτοιμη μελέτη ως το Καλπάκι προκρίνεται και από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το πότε θα μπει το έργο στη φάση της εκτέλεσης με το υπόλοιπο κομμάτι.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης από την πλευρά του, παραδέχτηκε πως οι τοπικοί φορείς πήγαν στην προχθεσινή συνάντηση μη γνωρίζοντας βασικές παραμέτρους του έργου, όπως το ότι μόνο το μισό κομμάτι είναι μελετημένο ως τετράιχνο και το άλλο μισό ως δίιχνο. «Αυτό που ειπώθηκε είναι ότι δεν κάνουμε πίσω αυτό που αρχικά είχε μελετηθεί για την Ιόνια Οδό. Και η εντύπωση όλων μας ήταν τετράιχνος από την αρχή ως το τέλος…» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το μελετητικά ώριμο είναι το τμήμα 44,6 χλμ. από την Πεδινή ως το Καλπάκι και η προσπάθεια επικεντρώνεται στην επέκταση της σύμβασης παραχώρησης. «Το θετικό είναι ότι άπαντες διαφωνήσαμε και διεκδικούμε να είναι επέκταση της σύμβασης παραχώρησης και αυτό μας κάνει εν μέρει αισιόδοξους» σημείωσε.

 

Show Buttons
Hide Buttons