Μετά τις επιχειρήσεις και το Δήμο Ζίτσας, προσφυγή για το βιοαέριο και από την Περιφέρεια (βίντεο)

Μετά τις επιχειρήσεις και το Δήμο Ζίτσας, προσφυγή για το βιοαέριο και από την Περιφέρεια (βίντεο)

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι ο τρίτος φορέας μετά το Δήμο Ζίτσας και το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων (ΣΕΒΙΠΙ) που κινείται δικαστικά κατά της επένδυσης των πέντε μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συγκεκριμένα κατέθεσε ιεραρχική προσφυγή στους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κατά των αποφάσεων του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για την εγκατάσταση και λειτουργία των πέντε μονάδων βιοαερίου, ονομαστική ισχύος 2 ΜW η κάθε μια στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζεται εδώ πως ο ΣΕΒΙΠΙ και ο Δήμος Ζίτσας κατέθεσε ενδικοφανή προσφυγή στον Υπουργό Περιβάλλοντος και εντός του προβλεπόμενου διαστήματος αναμένεται η απάντηση Σταθάκη για το αν κάνει αποδεκτή την προσφυγή ή όχι.

Στο σημείο αυτό, αναμένεται ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική παρέμβαση από τους βουλευτές των Ιωαννίνων και ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΙ Λ. Αραμπατζής αναγνωρίζει πως τουλάχιστον κάποιοι τηλεφώνησαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και του ζήτησαν να αλλάξει την απόφαση της Αποκεντρωμένης. Ωστόσο ο κ. Φάμελλος απογοήτευσε όσους τον συνάντησαν στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, λέγοντας ότι μια ΒΙΠΕ είναι προστατευμένο περιβάλλον για τέτοιες μονάδες και επομένως, θα ελέγχονται καλύτερα σε σχέση με το αν γίνονταν σε άλλο χώρο!

Αυτό σημαίνει πως η πολιτική βούληση, έστω στο επίπεδο του αναπληρωτή Υπουργού – ο οποίος παρεμπιπτόντως ακύρωσε άλλη αίτηση για αντίστοιχη μονάδα στη ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης που έκανε ο πρώην Υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή κ. Σαλαγκούδης, εκεί όμως, είναι η εκλογική του περιφέρεια…

Αν οι ενδικοφανείς προσφυγές δεν έχουν τύχει, απομένει η Δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας, κίνηση με κόστος βέβαια, όπως διατείνεται ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΙ.

 

Show Buttons
Hide Buttons