Φορτωμένος με 1 τόνο χασίς!

Φορτωμένος με 1 τόνο χασίς!

Σχεδόν ένας τόνος κάνναβης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε κλεμμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στη διασταύρωση Ελεούσας Ιωαννίνων, που οδηγούσε 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος και συνελήφθη.

Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων με τη συνδρομή του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων και του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων.

Σε βάρος του 30χρονου αλλοδαπού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί, σήμερα (13-09-2019) το πρωί στη διασταύρωση Ελεούσας Ιωαννίνων, ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), στο οποίο επέβαινε ως οδηγός ο δράστης και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκε στο εσωτερικό του σημαντική ποσότητα κάνναβης.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 591 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 951 κιλών και 650 γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι  για το παραπάνω όχημα, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών, είχε δηλωθεί κλοπή την 05-04-2019 στο Τμήμα Ασφάλειας Πατησίων Αττικής, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν πλαστές.

Το κλεμμένο όχημα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη, κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης  Ιωαννίνων.

 

Συγχαρητήρια ανακοίνωση για την επιτυχία των Αστυνομικών των Ιωαννίνων, εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού μας.

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Συνάδελφοι θερμά συγχαρητήρια καθώς χάρη στην εργατικότητα, τον ζήλο και τον επαγγελματισμό σας, οι ναρκωτικές αυτές ουσίες, δεν θα διατεθούν στα εγχώρια στέκια κακοποιών που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας.

Όμως συνάδελφοι ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ, καθώς με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την τοπική κοινωνία, πολλές φορές ξεπερνάτε τα καλώς εννοούμενα όρια του «υπηρεσιακού καθήκοντος», διακινδυνεύοντας την ίδια σας την σωματική ακεραιότητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ, διότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι ανεκτίμητη, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν δείχνουν να συμμερίζονται όλοι αυτοί οι οποίοι με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους δεν προέβησαν στην αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος του Αστυνομικού».

Show Buttons
Hide Buttons