Με απόφαση της Περιφέρειας: Αναστολή όλων των εκδηλώσεων στην Ήπειρο, μέχρι τις 31 Αυγούστου

Με απόφαση της Περιφέρειας: Αναστολή όλων των εκδηλώσεων στην Ήπειρο, μέχρι τις 31 Αυγούστου

Αναστολή εκδηλώσεων μέχρι το τέλος Αυγούστου, αποφάσισε η Περιφέρεια Ηπείρου, για την ανάγκη αποτροπής διάδοσης του κορωνοϊού. Μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ο ένας μετά τον άλλον, οι Δήμοι της Ηπείρου με πρώτη την ΠΕΔ, ανακοινώνουν την αναστολή των προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής έχει ως εξής: «Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, τη συμβολή όλων στην κοινή προσπάθεια περιορισμού της διάδοσής του και την επιβεβλημένη λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και ασφάλεια υπαλλήλων και πολιτών και κατόπιν συνεννόησης του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά, με απόφαση (Αριθμ. Πρωτ. 110847/755) που υπέγραψε ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτριος Μαυρογιώργος, από σήμερα 19 έως και την 31η Αυγούστου 2020, αναστέλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στα όρια της Περιφέρειας Ηπείρου«.

Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, στους Δήμους, στην ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 

Η ΠΕΔ Ηπείρου

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου ανακοινώνει ότι, ύστερα από συνεννόηση με τους Δημάρχους Φιλιατών και Πρέβεζας τις κατά τόπους Εφορείες Αρχαιοτήτων και κατόπιν της σχετικής απόφασης του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, αναστέλλονται οι προγραμματισμένες για τις 21, 22 ,23 Αυγούστου 2020, Δράσεις για τον Πολιτισμό – μουσικές εκδηλώσεις στους αρχαιολογικούς χώρους (Γιτάνων, Δωδώνης και Νικόπολης), λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της πανδημίας του κορωνοιού COVID-19 και την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας. «Με την ελπίδα ότι θα το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει επαναπρογραμματισμός τους στο επόμενο διάστημα» τονίζει η ανακοίνωση.

 

Στο Δήμο Ιωαννιτών

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών είναι από τους πρώτους φορείς που ανακοίνωσε πως εφαρμόζει την απόφαση της Περιφέρειας.

Η σχετική ανακοίνωση του Πνευματικού Κέντρου τονίζει ότι λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών από 19 έως 31 Αυγούστου 2020 αναστέλλονται. 

Λίγη ώρα αργότερα και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων ανακοίνωσε ότι οι παραστάσεις και οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει το
ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, από 19 έως 31 Αυγούστου 2020 αναστέλλονται.

 

Στο Δήμο Πρέβεζας

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Περιφέρειας Ηπείρου και της εθνικής κυβερνητικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας COVID 19, με άμεση
ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος έδωσε σχετική εντολή στους αρμόδιους στο Δήμο για την ακύρωση όλων των πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων έως και στις 31 Αυγούστου 2020 όπως ορίστηκε.

Show Buttons
Hide Buttons