Με ευχές για καλύτερες μέρες στην επιχειρηματικότητα

Με ευχές για καλύτερες μέρες στην επιχειρηματικότητα

Η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας επί τη ευκαιρία του νέου έτους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Ελευθέριος Κωνσταντής και Θωμάς Παππάς, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης Μάριος και Γιόγιακας Βασίλειος, οι πρώην Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Αντώνης Μπέζας και Ηλίας Βεζδρεβάνης, κα.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, οι Βουλευτές Θεσπρωτίας κ.κ. Κάτσης και Γιόγιακας, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αλέξανδρος Πάσχος ευχήθηκε και εκ μέρους του Δ.Σ. ένα 2019 δημιουργικό για τις επιχειρήσεις και τον Νομό, Ευτυχία, Επιτυχίες και πάνω από όλα Υγεία σε όλους.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του 2019 ως το πρώτο έτος, μετά από πολλά χρόνια, χωρίς προγράμματα στήριξης από τους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Θεσμούς, την κρισιμότητα επιτυχίας του εγχειρήματος και την ιδιαίτερη βαρύτητα που θα πρέπει να δοθεί από την Πολιτεία στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας που αποτελεί την ραχοκοκαλιά, αλλά και την προοπτική ανάπτυξης, της Ελληνικής Οικονομίας. Τόνισε ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει μέριμνα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων από τα υπέρμετρα φορολογικά βάρη και τις βαριές ασφαλιστικές εισφορές, την χορήγηση κινήτρων και την σταθερότητα φορολογικού και νομοθετικού πλαισίου που θα προσελκύσουν υγιείς επενδύσεις, και φυσικά την απαραίτητη ομαλοποίηση στην χρηματοδότησή τους από το τραπεζικό σύστημα.

Παρουσίασε τις δράσεις που υλοποίησε ο φορέας το 2018 για την προβολή, ενημέρωση και κατάρτιση των μελών του αλλά και την ίδρυση του Παραρτήματος Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης στους χώρους του και ανέπτυξε επιγραμματικά τον προγραμματισμό του Επιμελητηρίου για το 2019, δηλώνοντας ότι το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα είναι παρών και το 2019 στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και μεταφέροντας την φωνή τους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Τέλος ευχαρίστησε το ΔΣ για την άριστη συνεργασία τους και το προσωπικό του Επιμελητηρίου για τον επαγγελματισμό, την οργάνωση και την αυταπάρνησή τους όταν χρειάζεται, για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στα καθήκοντα τους.

Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο κος Ιωάννης Χεκίμογλου που κέρδισε ένα τάμπλετ.

Show Buttons
Hide Buttons