Με Μακρυγιάννη εύχεται «Χρόνια Πολλά» η «Ενότητα Πολιτών»

Με Μακρυγιάννη εύχεται «Χρόνια Πολλά» η «Ενότητα Πολιτών»

Με ένα απόσπασμα με λόγια του Μακρυγιάννη, εύχεται χρόνια πολλά η παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα».

Το σχόλιο της παράταξης της πρώην δημοτικής αρχής του Δήμου Ιωαννιτών είναι πως «Η λευτεριά όταν δεν συνοδεύεται από σοφία, μέτρο, αλληλεγγύη και διάθεση για δημιουργία μπορεί να καταντήσει σκλαβιά».

Οι ευχές πηγαίνουν σε όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και σε όλους μας που δίνουμε την μάχη να κρατήσουμε τη χώρα μας όρθια και υγιή.

Το απόσπασμα είναι το εξής:

«Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

…Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα».

ΙΩΑΝΝΗΣ (Μπάρμπα Γιάννης) ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

 

Show Buttons
Hide Buttons