Με νόμο, οι Περιφέρειες θα συνδράμουν υλικά την ΕΛΑΣ

Με νόμο, οι Περιφέρειες θα συνδράμουν υλικά την ΕΛΑΣ

Στην συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου την 27η Σεπτεμβρίου 2019, γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ένωσης πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου υποβληθείσα από τον Μάιο του 2017 προς τον τότε Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη, σύμφωνα με την οποία δύναται η Περιφέρεια να συνδράμει στην προμήθεια αναλώσιμων υλικών γενικά και ειδικότερα ανταλλακτικών και ελαστικών επισώτρων, υπηρεσιακών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με το πρότυπο βοήθειας που υλοποιεί για τα κατά τόπους Νοσοκομεία και Κέντρα υγείας του τόπου αρμοδιότητάς της.

Η εν λόγω πρόταση η οποία ουδέποτε αξιολογήθηκε, πολλώ δε μάλλον απαντήθηκε, προωθήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά μέσω της Π.Ο.ΑΣ.Υ (http://www.poasy.gr/site/index.php/el/arthra-enwsewn/enoseis-2019/item/1017-proothisi-nomothetikis-rythmisis-gia-tin-promitheia-analosimon-me-protovoulia-tis-perifereias-ipeirou), με το υπ. αριθμ. 59/2019 από 1/10/2019 έγγραφο της Ένωσης των Ιωαννίνων με Θέμα: «Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την προμήθεια αναλώσιμων με μέριμνα της Περιφέρειας Ηπείρου».

Αποτελέσματα των ανωτέρω ενεργειών ήταν η υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης με την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης (ΦΕΚ Α 27/07-02-2020 του Ν.4662/2020 άρθρο 54 παρ.5).

Η Ένωση των Αστυνομικών ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια. 

Show Buttons
Hide Buttons